декомунізація фото

Вінниччину декомунізують за півроку

19 травня 2015, 14:12

На виконання закону про декомунізацію область має шість місяців

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінниччину декомунізують за півроку

    Додати коментар


На виконання закону про декомунізацію область має шість місяців

15 травня Президент України Петро Порошенко підписав чотири закони про декомунізацію.
Це Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 – 1991 років", "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" та "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".

У Вінницькій обласній раді повідомили, що на демонтаж пам'ятників, зображень та інших символів тоталітаризму дається 6 місяців з дня набуття чинності закону.

– Ухвалити відповідні рішення та виконати всі необхідні дії мають місцеві ради. Перейменувати вулиці, площі та інші об'єкти топоніміки місцеві ради мають також за шість місяців. Вони можуть повернути вулицям історичні назви чи надати нові імена, це є в компетенції органів місцевого самоврядування, – повідомили у прес-службі Вінницької обларади. – Міста, села, селища та райони перейменує Верховна Рада на підставі пропозицій місцевих рад, які, у свою чергу, мають порадитися з громадянами. У випадку саботажу реалізації зазначеного закону Інститутом національної пам'яті виписана процедура його подальшого впровадження на рівні інших органів влади.

Значних коштів на заміну табличок, дорожніх знаків чи покажчиків не потрібно. Одна табличка коштуватиме близько сотні гривень, залежно від матеріалу, з якого вона виготовлена чи складності роботи. Якщо замовляти велику партію — це обійдеться дешевше.

Зміни до автомобільних та інших карт вносяться регулярно через розбудову міст, появу нових вулиць, зміну маршрутів громадського транспорту.

– Заміни паспортів або паперових документів, що засвідчують власність на нерухомість, у зв'язку з перейменуванням вулиць чи міст – жоден закон не вимагає. Усі документи зі старими назвами залишаються чинними. Зміни до документів вноситимуться під час укладання договорів про продаж, дарування чи успадкування майна. Платити за це не доведеться, – повідомляє Інститут Національної пам'яті.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення