В інших місцях тварин мають бути в намордниках

«Всі собаки повинні літати в повітрі»: гуляти з чотирилапими у Вінниці можна лише в парку «Дружби народів»

27 травня 2020, 13:34

В інших місцях тварин мають бути в намордниках

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Всі собаки повинні літати в повітрі»: гуляти з чотирилапими у Вінниці можна лише в парку «Дружби народів»

    Коментарі (4)

У Вінниці прийняли нові правила поводження та вигулу домашніх тварин. Їх прийняли на минулій сесії міської ради разом з іншими правилами благоустрою. Де можна вигулювати тварин без намордника, купувати та реєструвати, дізнавався кореспондент Vlasno.info.

Згідно із новими правилами вигул тварин без намордників здійснюється на спеціальних майданчиках. У відповіді на офіційний запит міська рада зазначила, що такий майданчик є виключно на території парку "Дружби народів".

Screenshot 1 2drugbu narodiv

Вигул собак не на спеціальному майданчику, а в місці громадського користування без намордника та короткого поводка тягне за собою штраф. Цікаво, що громадських місць загального користування у Вінниці просто немає.

"Це виходить, що або всі собаки повинні літати в повітрі, або всіх собак міста треба вигулювати лише в парку "Дружби народів". Тепер, по суті, кожен власник тварини, який вийшов на вулицю з собакою, автоматично стає порушником. Спочатку необхідно було створити умови, місця для вигулу по всьому місту, а потім вже приймати якісь правила. Складається враження, що люди, які розробляли ці правила, просто ніколи не мали собак, ніколи їх не вигулювали та навіть не знають, що таке собака і які у неї потреби. Щодо повідка - я обома руками "за", і я обома руками за намордники для великих, особливо бійцівських собак. Але намордник для маленьких песиків, особливо тих, у яких приплюснута морда, - це абсурд", - каже вінничанка Катерина.

Тримати собак у своєму дворі можна лише за умови розміщення відповідної таблички на вході до огородженої території та встановлювати дзвінок для виклику людей.

Screenshot 2

Власники тварин повинні прибирати екскременти тварин на сходових клітинах та інших місцях загального користування: в будинках, дворах та вулицях.

Не можна утримувати незареєстрованих тварин. Собак реєструвати потрібно обов'язково, а котів за бажанням. Реєстрація проводиться одноразово і вважається дійсною протягом усього життя. Реєструвати домашніх тварин можна в притулках для тварин, ветеринарних клініках та кінологічних клубах.

Screenshot 3reestracia

Утримувати тварин не можна на горищах, залізничних клітках, підвалах та сходових клітинках. Не можна жорстоко поводитись з тваринами, за існує кримінальне покарання.

Тепер також заборонено продавати тварин у невстановлених для цього місцях. Цікаво, що у Вінниці не існує спеціальних місць для продажу тварин, але торгівля може здійснюватись на ринках та зоомагазинах.

torgivla

Ховати та викидати трупи тварин не можна в невідведених для цього місцях. Але, місця для захоронення домашніх тварин у Вінниці теж не встановлені.

zaoronennia

"Ми розробили "Програму регулювання чисельності тварин", але вона не виконується. Кожні два роки ми робимо перепис тварин разом з громадськими активістами та фондом "Чотири лапи" і самі їх реєструємо, бо у Вінниці досі немає чітких правил реєстрації. Я голосувала "проти" цього рішення, бо немає умов для його реалізації. Немає кладовища для тварин, немає місць для їх продажу", - розповіла депутатка Вінницької міської ради Ганна Давиденко.

За дотриманням нових правил повинні слідкувати підрозділи Національної поліції. За словами речниці ГУ Національної поліції у Вінницькій області Анни Олійник, згідно із статтею №154 Адміністративного Кодексу України "Порушення правил утримання котів і собак" за порушення цих правил спочатку виноситься попередження, а потім стягується штраф від 17 до 51 гривні. При повторному порушенні - від 51 до 85 гривень.

Читайте також: У Вінниці правоохоронці заблокували без причини машину правозахисниці і погрожували затриманням 

Фото: inspired.com.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

Uliya
0 # Uliya 31.05.2020, 21:36
Це складали правила ти хто не мае животных. Бюрократия тупорили....
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
перехожий
+1 # перехожий 27.05.2020, 21:49
тобто прибирати какахи і вигулювати на повідку це нелюдство?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Юлія
+1 # Юлія 27.05.2020, 18:11
Правила створили несповна розуму нелюди???? Агов! Включіть мізки!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ксения
+1 # Ксения 27.05.2020, 14:40
Вони там сповна розуму, чи не дуже?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення