Через неякісну воду дитячі садочки не можуть відкрити

У 18 вінницьких дитсадках якість води не відповідає нормам

01 липня 2020, 08:03

Через неякісну воду дитячі садочки не можуть відкрити

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У 18 вінницьких дитсадках якість води не відповідає нормам

    Коментарі (1)

У 18 вінницьких дитсадках працівники Держпродспоживслужби у Вінницькій області виявили неякісну воду. На час карантину якість води перевірили у 55 дошкільних навчальних закладах, повідомляє Vlasno.info.

Наразі у дошкільних навчальних закладах №77, 52, 46, 4, 67, 73, 60, 15, 58, 3, 7, 43, 10, 42, 16, 18, 17, 71, та КЗ «Деснянський НВК: початкова школа - заклад дошкільної освіти ВМР» відібрані проби води не відповідають вимогам за мікробіологічними показниками. Тобто, у них виявлені загальні коліформи, яких не повинно бути у воді.

У зв'язку з цим Держпродспоживслужба у Вінницькій області надіслала два листи директору департаменту освіти Вінницької міської ради, щоб він прийняв необхідні заходи.

Як зауважили у Держпродспоживслужбі Вінницької області, вода у трубах забруднена через те, що вона "застоялася" у зв'язку з карантином. Щоб її очистити, необхідно провести очистку та зробити дезінфекцію. Після цього, інспектори знову відберуть проби води та перевірять на відповідність санітарним вимогам. Якщо ж вони у нормі, буде дозволено відновити роботу дитячого закладу.

 

Фото: з відкритих джерел 

Коментарі    Оновити список коментарів

Вова
0 # Вова 01.07.2020, 08:23
Майже всі дошкільні навчальні заклади розташовані у місті, і звичайно приєднані до мереж Вінницяоблводоканал. Що може вирішити директор департаменту освіти Вінницької міської ради?????
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення