Депутати кажуть, що мер готує місце під кафе

Шість років калинівчанам «парять» мізки громадською лазнею, а проєкт і досі не готовий

17 липня 2020, 19:30

Депутати кажуть, що мер готує місце під кафе

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Шість років калинівчанам «парять» мізки громадською лазнею, а проєкт і досі не готовий

    Додати коментар

Уже майже шість років у Калинівці міська влада намагається збудувати громадську лазню з виходом у ставок по вулиці Нестерчука, біля річки Жердь. 18 вересня 2014 року депутатами міської ради на 33 сесії Калинівської міської ради 6 скликання було прийнято рішення «Про виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування міської лазні», але до цього часу проєкт не можуть виготовити, повідомляє Vlasno.info. Частина депутатів переконана, що міський голова має свої плани на лазню.

"П'ять років тому виділялося міською радою п'ять соток землі під будівництво міської комунальної лазні біля місцевого ставка. Зараз працюємо над цим. Туди вже звозять матеріали від будівництва, щоб розпочати будівництво приміщення з виходом у ставок. Там гарне місце", – розповів голова Калинівської ОТГ Анатолій Шамалюк.

Депутат Калинівської міської ради Анатолій Сопін зауважив, що неодноразово звертався до міського голови з приводу засипання водного плеса ставка по вулиці Нестерчука будівельними матеріалами, але у відповіді, яку він отримав, не йдеться про лазню.

"Півроку тому отримав усну відповідь від першого заступника про те, що ніхто нічого не засипає і мені це здалося. Другий раз отримав письмову відповідь, що надали дозвіл невідомим організаціям, висипати у районі зсуву берегової лінії землю та будівельні відходи. Аргументували це тим, що роза вітрів спрямовує водяний потік в західну сторону ставка і через це там відбувається зсув берегової лінії. Ця відповідь – це шедевр епістолярного жанру. Про ніяку лазню не йдеться.

У рішенні від 2014 року, на яке вони посилаються, передбачається виділення земельної ділянки під будівництво лазні. Але там не говориться про те, що виділяються землі водного фонду. Якщо виділялася земля по вулиці Нестерчука і без будь-яких документів, то вони порушили законодавчі акти стосовно охорони водних об'єктів. За неофіційною інформацією, міський голова хоче продовжити набережну лінію і розмістити кафе навпроти дитсадка. І для цього там створюють необхідні умови. Значної частини ставка уже нема. Таким чином списали три мільйони гривень з будівництва набережної", – розповів Анатолій Сопін.

kalynivka-vinnitsia-2 1

kalynivka-vinnitsia- 1

photo 2020-07-17 20-43-51 1

На думку депутатки міської ради Валентини Турик, громадська лазня Калинівці не потрібна, адже у місті їх достатньо. Виділені на неї кошти варто спрямувати на будівництво важливих об'єктів.

"Я проти того, щоб будували громадську лазню, тому що в нас є лазні, з якими буде доцільніше укласти договір. Це така фішка нашого міського голови. У нас є пільговики, які мають право на пільги і вони точно не будуть ходити до лазні, адже вони потребують іншу допомогу. Громадської лазні не буде – це буде щось типу сауни, яка буде заробляти кошти. На проєкт витрачаються великі кошти, потрібно отримати чимало погоджень. В першу чергу має бути водозахисна смуга ставка, там вузька полоса комунальної землі до приватного сектору. Шамалюк хоче тільки захарастити набережну. У нас є маса незакінчених об'єктів, які потрібно добудувати", – повідомила пані Валентина.

У Калинівській міській раді зауважили, що проєктно-кошторисна документація по будівництву лазні не виготовлена і тому площа земельної ділянки та вартість будівництва невідомі.

 

Фото: з відкритих джерел 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення