народні танці фото

Вінницьку культуру окультурять

28 травня 2015, 18:21

Працівники пройдуть тест на профпридатність

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьку культуру окультурять

    Додати коментар


Працівники пройдуть тест на профпридатність

У Вінницькій області планують низку заходів задля розвитку культурної галузі. А саме, реставрацію музею в Теплику, створення в найближчі роки симфонічного оркестру...

Такі плани виникли у перші 28 днів роботи нового начальника управління культури і туризму у Вінницькій області Станіслава Городинського. А ще він не задоволений ситуацією в галузі.

– Працівники управління не звикли працювати, вони не чули про "круглий стіл". До 28 червня я дав завдання розробити стратегію розвитку галузі культури області, – каже посадовець.

Планується провести реструктуризацію у більш як двох тисячах обласних закладах культури. Зокрема, липні-вересні цього року має відбутись переатестація працівників культури.

– У людини має бути відповідний диплом, досвід та ідеї щодо розвитку. Лише при виконані щонайменше цих умов, людина може займати таку посаду, – каже Станіслав Станіславович.

Музеї області начальник управління також пообіцяв привести до ладу.

– Почалися роботи по створенню музейного комплексу на базі Вінницького обласного краєзнавчого музею. Вирішується питання про приєднання до нього музею Леонтовича, що у селі Марківка. Губернатор доручив привести його у відповідність і зробити туристичною візитівкою.

Також Городинський додав, що хоче створити у Марківці "Співоче поле", де влітку проходитимуть фестивалі, надати музею "Батозька битва" статусу історико-культурного заповідника та відремонтувати у 2016 році Вінницький обласний художній музей.

Щодо туризму в області посадовець зазначив, що його як такого немає.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення