На час перевірки у закладі перебувало 26 дітей

На Вінниччині у реабілітаційному центрі для дітей зберігали протерміновані продукти та ліки

10 вересня 2020, 17:25

На час перевірки у закладі перебувало 26 дітей

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині у реабілітаційному центрі для дітей зберігали протерміновані продукти та ліки

    Додати коментар

Протерміновані продукти та ліки, відсутність окремого санвузла та старий матрац виявив у Жмеринському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей омбудсмен Верховної Ради України з прав людини у центральних областях Валерій Ольховий. У день перевірки у закладі перебувало 26 дітей, повідомляє Vlasno.info.

Також, Валерій Ольховий з'ясував, що станом на восьме вересня, 11 працівників та четверо вихованців Центру не пройшли медогляд у лікаря. Відомо, що у закладі оздоровлюються діти, які опинились у складних життєвих обставинах впродовж дев'яти місяців.

"У харчоблоці зберігалися продукти без стікерів, деяких термін дії сплив. Також виявили прострочені лікарські засоби. У Центрі не дотримуються нормативні вимоги щодо житлової площі, ізолятор закладу не має окремого санвузла, в кімнаті психологічного розвантаження та ізоляторі на вікнах встановлені металеві грати, відсутній інформаційний стенд з телефонами гарячих ліній Центру безоплатної правової допомоги, Омбудсмена, служб та громадських організацій, які опікуються правами дітей", – повідомив про результати перевірки Центру омбудсмен Верховної Ради України з прав людини у центральних областях Валерій Ольховий.

perevirka-zhmerynka-vinnitsia- 1

perevirka-zhmerynka-vinnitsia-5 1

perevirka-zhmerynka-vinnitsia-4 1

perevirka-zhmerynka-vinnitsia-3 1

Крім цього, у закладі не вживаються достатньо заходів із захисту майнових, житлових, соціальних прав і законних інтересів дітей, тому що у Центрі немає штатного юриста та психолога. Директор Жмеринського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей каже, що на дану посаду немає коштів.

"Грати на вікнах є лише на колишній адміністративній будівлі. У понеділок їх планують зрізати. Минулого року закупили на 30 ліжок нові ортопедичні матраци. Коли приїжджав перевіряючий, новий матрац був мокрий і його замінили на запасний. Як тільки він висохне, дитині постелять новий. У нас не буває протермінованих продуктів. Завгосп уже зробив стікери на продуктах. Три місяці тому була перевірка з Держпродспоживслужби і вони не виявили ніяких порушень. Сталося так, що діти минулої середи їхали у табір і вони не допили все молоко. Не знаю, чому кухарка залишила дві упаковки протермінованого молока. Вона вже отримала дисциплінарне покарання. Також догану виписали медсестрі. Вона вже не перший раз її отримує, тому можливо буде звільнена. В її обов'язки входило стежити за медичними довідками персоналу, а вона не дивилася за цим", – розповів Директор Жмеринського обласного центру соціально-психологічної реабілітації Павло Репінський.

perevirka-zhmerynka-vinnitsia-2 1

Пан Павло додав, що наступного року у реабілітаційному центрі планують відремонтувати санвузол й розділити душові кімнати та туалети.

Омбудсмен готує відповідні звіти до Вінницької обласної ради та директора Центру, щоб вони відреагували на виявлені порушення та усунули недоліки.

 

Фото: соцмереж 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення