Кажуть, що фактично залишаються на вулиці

Проти переїзду жіночої консультації першого пологового будинку виступили лікарі амбулаторії на Воїнів-Інтернаціоналістів

15 жовтня 2020, 14:40

Кажуть, що фактично залишаються на вулиці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Проти переїзду жіночої консультації першого пологового будинку виступили лікарі амбулаторії на Воїнів-Інтернаціоналістів

    Додати коментар

«Ми залишаємося на вулиці». Таким був зміст звернення до редакції Vlasno.info від імені співробітників амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги №3, що по вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, 10.

Приводом для дзвінка стало рішення перевести до приміщення амбулаторії жіночу консультацію пологового будинку №1, який перепрофільовують у лікарню для хворих на коронавірус.

«Жіночу консультацію ми розмістимо в відокремленій амбулаторії ЦПМСД№3, забезпечивши окремий вхід. Тобто вагітним вінничанкам, які проживають на Вишеньці, не потрібно буде їхати на Старе місто чи на Замостя для спостереження в свого дільничного акушера», – повідомив минулого тижня директор департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Утім, така турбота про жінок, що очікують на появу дитини, викликала шквал негативних емоцій серед медпрацівників амбулаторії. Адже переселяти гінекологів мають до щойно відремонтованої частини приміщення, на переїзд до якого сімейні лікарі, медсестри та молодший медичний персонал абмулаторії очікували буквально рахуючи дні, адже зараз працювати доводиться у тісних та незручних кабінетах. Тепер, кажуть лікарі, взагалі не зрозуміло де й у яких умовах їм доведеться приймати своїх пацієнтів.

Як розповів директор ЦМПСД №3 Сергій Бельц, спочатку жіночу консультацію планували розмістити в основному приміщенні Центру по Хмельницькому шосе, але там вільного місця взагалі немає, окрім того потрібен окремий вхід, аби вагітні жінки не перетиналися з тими, хто йде на прийом до лікарів Центру. Відтак постало питання переселення до амбулаторії по Воїнів-Інтернаціоналістів.

Але гінекологам потрібно дуже багато кабінетів, порядку семи-восьми із 12 нових. і я розумію, що це дійсно буде величезна проблема, тому що якщо буде велике скупчення людей, я не знаю, до чого це призведе. Я розумію людей, підтримую їх, їм дійсно важко працювати в таких умовах. Я доповів про це директору департаменту. І як мені сказали, вони цю ситуацію вивчають. Більше інформації у мене немає, – каже Сергій Бельц.

За його словами, рішення щодо переїзду ухвалював Департамент:

Повірте мені, ми поперед поїзду не бігли, не прийшли та не сказали: «Давайте ми це зробимо».

Водночас заступниця директора департаменту охорони здоров'я ВМР Світлана Стефанкова у телефонній розмові повідомила кореспонденту Vlasno.info, що на даний час рішення про переїзд жіночої консультації ще остаточно не затверджено.

 

Читайте також: Питання людавського сміттєзвалища «пустили по колу» 

Фото з відкритих джерел 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення