На початку каденції козятинський міський голова обіцяв вирішити проблему з водопостачанням

Козятинський міський голова Олександр Пузир відмовляється брати водогін на баланс міста

20 жовтня 2020, 08:11

На початку каденції козятинський міський голова обіцяв вирішити проблему з водопостачанням

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Козятинський міський голова Олександр Пузир відмовляється брати водогін на баланс міста

    Коментарі (1)

Козятинський міський голова Олександр Пузир разом з частиною депутатського корпусу відмовились брати на баланс водогін, який належить «Укрзалізниці» та звернулися до Кабміну і Верховної ради з проханням виділити кошти на будівництво нової системи водопостачання у місті, повідомляє Vlasno.info.

Під час останньої сесії Козятинської міської ради депутат Сергій Матвіюк запропонував включити до порядку денного звернення про не заперечення прийняття у комунальну власність водогону, який належить "Укрзалізниці". Проте така пропозиція викликала обурення частини депутатів та перш за все очільника міста Олександра Пузира, в якого вирішення питання з водопостачанням було в пріоритеті ще на початку його каденції.

"Будемо вирішувати нагальні проблеми: ремонт доріг, водопостачання, розподілення фінансів та залучення інвестицій", - казав Олександр Пузир в одному з інтерв'ю, коли був обраний на посаду голови Козятинської міської ради.

За його словами питання про передачу водогону на баланс громади ініціювалось неодноразово і запити вже надсилались до відповідного підрозділу "Укрзалізниці". Проте тепер, в останні дні каденції, перед самими виборами, коли питання про передачу винесли на сесію, Олександр Пузир каже, що бюджет міста не потягне даний водогін.

"Якщо ми візьмемо на баланс міста водогін, ми його не витягнемо. По-перше, це мінус 4,5 мільйони щорічних витрат. По-друге, якщо ми вкладемо кошти в модернізацію системи водопостачання (поміняти насоси і труби почати міняти), це, в свою чергу призведе до збільшення тарифу", - пояснив очільник міста.

Олександр Пузир зазначає, що місто має почати поступове будівництво нового водогону паралельно з вже існуючим. Проте і тут не все так просто, адже грошей на такий масштабний проект місто не має, а тому розпочати будівництво нового водогону можливо лише за умови співфінансування з державного бюджету.

Водночас депутат Козятинської міської ради Євгеній Буравський зауважив, що до 2023 року всі об'єкти, які перебувають на балансі залізниці, будуть передані у комунальну власність.

Питання про передачу водогону не набрало необхідних голосів депутатів. Водночас депутати підтримали ініціативу Олександра Пузира звернутися до Кабінету міністрів і Верховної Ради з проханням включити до бюджету України на наступний рік субвенцію для міста на будівництво нового водогону.

Тепер стає зрозумілим, чому пан Пузир, у свій час посівши крісло голови міста від ВО "Батьківщина" тепер намагається переобратися від "Слуги народу". Можливо саме субвенція з державного бюджету на будівництво нового водогону, розпорядником якого є правляча партія, і є причиною того, що козятинський очільник вирішив умить "озеленитись".

 Читайте також: Кандидатка у мери Вінниці від "Батьківщини" Наталія Солейко вислухала проблеми вінничан з мікрорайону Тяжилів**.

Фото: ілюстративне

Коментарі    Оновити список коментарів

Лілія
0 # Лілія 20.10.2020, 11:05
Якщо Пузир "озеленився" заради розвитку міста, то йому за це лише повага
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення