Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьке державне телебачення зобов’язали прозвітувати про гроші

    Додати коментар


Нещодавно активістами Крайового товариства «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна» було направлено запит  на отримання доступу до публічної інформації до Вінницької обласної державної телерадіокомпанії «ВІНТЕРА». Про це вже йшлося на сайті в рамках спецпроекту про суспільне мовлення області.

Люди цікавилися фінансовими звітами про надходження і використання коштів організації, копіями договорів про надання ефірного часу для проведення передвиборчої агітації на телеканалі «ВДТ», а також інформацією про державні закупівлі. Однак, відповідь на запит було задоволено частково. «ВІНТЕРА» відмовилася надати представникам громадськості інформацію у повному обсязі, спираючись на її конфіденційність.

Оскільки, було порушено право на отримання публічної інформації, громадські активісти подали позов до Вінницького окружного адміністративного суду про визнання дій ТРК «ВІНТЕРА» неправомірними.

До залу суду сторона-відповідач не з'явилася, мотивуючи, що єдиний штатний юрист пішов у відпустку. У задоволені клопотання про відкладення слухання головуючим суддею Віталієм Дончиком відмовлено.

– Ми просимо задовольнити позов і визнати дії телерадіокомпанії «ВІНТЕРА» протиправними, а також надати потрібну інформацію на вимогу громадських активістів, – зауважив представник Вінницького козацького полку Олексій Мусіровський.

Суддя задовольнив позов громадських активістів: ТРК «ВІНТЕРА» програла суд, і зобовˈязана надати фінансові звіти по питаннях викладених у запиті на інформацію.


Відео Дмитра Тищенка

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення