Хорта хотіли позбавити майна

Хорта хотіли позбавити майна

11 грудня 2014, 18:36

Запевняють, що портрет Президента ні при чому

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Хорта хотіли позбавити майна

    Додати коментар

11 грудня у Вінницькому міському суді розглядали клопотання слідчого про накладення арешту на майно Юрія Павленка (Хорта).

Про це не знав майже ніхто, але до приміщення суду все ж прийшло декілька активістів та адвокат Валерій Палій (якому, до речі, суд заборонив представляти інтереси Павленка).

Заявлений адвокат Юрія — Сніжана Чубенко буквально вчора заявила про неможливість вести справу, посилаючись на ряд життєвих обставин.

Новий адвокат Оксана Курнаєва, яка лиш сьогодні взялася за справу Павленка, розповіла, що сьогодні був не суд, а розгляд клопотання, який однаково не відбувся:

- Юрій заявив про відвід судді С.Ю. Клапоущака, його заява пішла в канцелярію, тож щойно буде обрано нового суддю, відбудеться нове засідання, коли це станеться — поки не відомо.

Розгляд клопотання був закритим, чому саме громадськість та пресу не допускали до засідання, суддя пояснив адвокату. За його словами, журналісти та активісти могли перекручувати факти та нашкодити таємниці слідства.

Окрім того, що клопотання журналістів про присутність у судовій залі було відхилено, відвідувачів. Які намагалися пройти до будівлі суду під час процесу також не впускали, навіть по паспорту. Дозволили пройти лиш після того як якийсь чоловік почав обурюватися і став на захист громадян, та і то після загадкового телефонного дзвінка.

Засідання завершилось практично безрезультатно, та дуже таємниче, але присутність навіть такої малої кількості активістів та журналістівдобряче дратувала суддів та конвой. Юрія Павленка не виводили із судової зали, поки всі, хто був у коридорі не відішли на 50 метрів. Пояснити, згідно з якими нормами пресі забороняють зйомку в коридорі, правоохоронці пояснити не змогли.

Нагадуємо, що активіста "Народного Трибуналу" Юрія Павленка затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

"Правоохоронними органами жодним чином не розглядається питання щодо пошкодження портрета Президента України підозрюваним. Даний інцидент взагалі не є предметом розслідування з боку правоохоронних органів," - наголошується на офіційному сайті Вінницької обласної прокуратури.


Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення