Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У покійника на Вінниччині забрали землю

    Додати коментар

 Кожен громадянин має право на земельну ділянку, на якій розташовані будинок, господарські споруди та город. Але бувають випадки, коли це право порушується.


До редакції «Власно Інфо» звернувся житель смт. Чернівці. Чоловік розповідає, про земельну ділянку, на якій колись його тесть побудував три будинки. Сьогодні усі помешкання продано іншим людям. Але присадибна ділянка біля одного будинку, чомусь належить господарям іншого будинку. Чоловік дивується, як селищна рада вилучила землю в померлого тестя і передала іншій людині.

Молода мама з трьома дітьми, що живуть в одному з будинків розповідає, що спірний город сусід обгородив сіткою, а їм тепер, навіть ніде посадити картоплю.
Віктор Свіщевський фото

Віктор Свіщевський розповідає, що Вищий адміністративний суд задовольнив його касаційну скаргу та скасував рішення апеляційної інстанції та залишив в силі рішення суду першої інстанції, яке ухвалено відповідно до закону і скасоване або змінене помилково. Однак результат – паркан так і залишився на городі.

Селищний голова повідомила, що ніяких протизаконних дій вона не робила, і земельна ділянка до нового власника перейшла цілком законно.
Валентина Кушнір фото

— Коли Віктор Свіщевський продавав свої будинки, він мене на межу не кликав. Всі рішення приймаю не особисто я, а приймає сесія селищної ради, — заявила голова Чернівецької селищної ради Валентина Кушнір.
Олексій Мусіровський

Юрист Олексій Мусіровський зазначає, що в діях селищної ради все ж були правопорушення. Наразі за зверненням Віктора Свіщевського відкрито кримінальне провадження проти посадових осіб Чернівецької селищної ради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України. Тобто зловживання владою або службовим становищем. Аби з'ясувати стан розслідування кримінального провадження, ми звернулися до Чернівецького відділу міліції, однак конкретної відповіді так і не отримали.

Поки відбувалися суперечки, в селищну раду завітав той самий покупець будинку, що загородив город. Каже, що земельна ділянка належить саме йому, бо акт на неї не скасований.
Григорій Сандул фото

І покупець Григорій Сандул і представники влади стверджують, що Віктор Свіщевський, продаючи будинок, акт на присадибну земельну ділянку приховав, тому й виникли ці непорозуміння. Щоб дізнатися, приховав чи ні, Віктор Свіщевський веде нас до державного нотаріуса, який тоді оформляв купівлю-продаж. Однак, у відповідь ми чуємо, що це – нотаріальна таємниця.

Юрист зазначає, щоб відновити межі землекористування, Віктору Свіщевському потрібно звернутися до місцевого суду.

Захищайте свої права, і знайте, що ніхто крім Вас не має права розпоряджатися Вашою землею, окрім випадків, передбачених законодавством.


Відео Дмитра Тищенка

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення