сесія Вінницької облради фото

Вінничан пускатимуть на сесії облради

20 листопада 2015, 13:51

Вінницьку громадськість таки допускатимуть на сесії Вінницької обласної ради

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничан пускатимуть на сесії облради

    Додати коментар


Вінницьку громадськість таки допускатимуть на сесії Вінницької обласної ради. Таке рішення нині прийняла робоча група, до якої увійшли представники усіх фракцій майбутнього депутатського корпусу обласної ради.

Нагадаємо, у середу цього тижня на погоджувальній раді підняли питання доступу вінничан на сесії облради.
сесія Вінницької облради фото

Людмила Щерабаківська запропонувала забезчити аудіо- та відеотрансляцію засідання, запровадити онлайн-трансляцію на Вінницькому державному телебаченні.

Таку пропозицію підтримала фракція "Блок Петра Порошенка".
Анатолій Олійник фото

– На балконі сесійної зали може поміститися 108 осіб. Саме стільки вінничан зможуть зайти на сесії, пред'явивши документ, що посвідчує особу та пройшовши крізь рамку-металошукач, – каже Анатолій Олійник. – Питання інших бажаючих вирішить техніка (відео- та аудіотрансляція — ред.). Але має бути порядок та безпека, які зобов'язана забезпечити влада.

"Свободівець" Андрій Вигонюк представив членам робочої групи меморандум стосовно того, як має відбуватися сесія, який підписали кілька громадських організацій Вінниці.
Андрій Вигонюк фото

– Люди мають бачити та чути, що тут відбувається. Якщо на сесію захоче завітати більше, аніж вміщає сесійна залі обласної ради, то її можна провести у більшому приміщенні, наприклад, у театрі Садовського. Ми запросто можемо послуговуватися цим комунальним закладом, – запропонував Андрій Вигонюк.

Натомість Юрій Яремчук заперечив ідею проведення сесій деінде, ніж у залі пленарних засідань, оскільки це прописано у "Законі про місцеве самоврядування".
Юрій Яремчук фото

Андрій Гижко (фракція БПП"Солідарність") запропонував ще одну пропозицію, яка би забезпечила прозорість сесійних засідань.
Андрій Гижко фото

– Є кілька приватних компаній, які роблять онлайн-трансляцію у мережі Інтернет без жодної затримки у часі, – запропонував Андрій Петрович. – Тому можемо проводити стрім-трансляції із обласних сесій. Але маємо пам"ятати, що у цьому приміщенні є кілька кабінетів із обмеженим доступом, де працюють, у тому числі, із таємними документами. Тому наше сьогоднішнє рішення має бути логічно та конструктивно обґрунтованим.
сесія Вінницької облради фото

Відтак, спільними зусиллями напрацювали таке рішення: сесії обласної ради вінничани зможуть відвідувати вільно, із пред'явленням паспорта перед входом.
сесія Вінницької облради фото

Однак, на балконі зможуть перебувати лише 108 осіб (саме стільки вміщує другий поверх сесійної зали — ред.). Решта, хто прийшов, зможуть переглянути відеотрансляцію у фойє приміщення облради, або прослухати звукову трансляцію надворі. Крім 108 осіб, на балконі також перебуватимуть близько 30 журналістів.

Чи запрацюють в реальному житті всі ці пропозиції — переконаємося через тиждень, 27 листопада, під час першої сесії обласної ради.


Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення