сесія Вінницької облради фото

«На першу сесію повинна прийти як нова копійка» – депутат Вінницької облради

02 грудня 2015, 11:00

Як вінницькі обласні депутатки готувались до сесії

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«На першу сесію повинна прийти як нова копійка» – депутат Вінницької облради

    Додати коментар

На першу сесію Вінницької обласної ради сьомого скликання прийшло вісім жінок-депутаток. Три — від партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", дві — від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", по одній — від Радикальної партії Олега Ляшка, "Об'єднання "Самопоміч" та "Опозиційного блоку".

В перервах між засіданнями 27 листопада Vlasno.info поспілкувався з жінками-депутатами та поцікавився, як пройшов їх ранок напередодні сесії, як вони готувались до засідання, що нового придбали для гардеробу.

Їздила до перукаря додому

Людмила Станіславенко, помічник-консультант народного депутата України в апараті Верховної Ради України, мешкає у місті Вінниця, депутат від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність":
Людмила Станіславенко фото

– На 8.30 у нас вже було засідання фракції, тому зібратися потрібно було дуже швидко. Нічого нового не купувала. Сукня стримана, класична, закриті руки, підходить під сьогоднішній момент. Тільки зачіска нова, я таку ще не робила. До перукаря їздила додому. Але зачіска надто легка для такого довгого засідання, щось погано тримається, тому більше робити таку не будемо. Збиралась на сесію не так ретельно, як, скажімо, на інші заходи. Хвилювалась більше внутрішньо, розуміла, що сьогодні буде складний день, і буде недоречним одягати щось яскраве.

Сині перлини від коханої людини

Людмила Щербаківська, помічник-консультант народного депутата України в апараті Верховної Ради України на момент початку сесії, зараз — перший заступник голови Вінницької облради, мешкає у місті Вінниця, депутат від партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина":
Людмила Щербаківська фотоЛюдмила Щербаківська фото

– Звичайно, кожна жінка хоче гарно виглядати, щоб звертали на тебе увагу. Я депутат вже трьох скликань, тому затямила, що на першу сесію повинна прийти як нова копійка. Хочеться, щоб й наша Україна щодня була, як нова копійка, щоб процвітала. Костюм купила у Києві, коли їздила на нараду до нашого лідера. Мені важко підібрати речі , щоб повністю співпало — і спідниця, і піджак. Поміряла — сидить гарно, одразу купила і вирішила, що одягну на першу сесію. Сумка тільки не нова. Прикраси подарувала мені кохана людина. Це сині перлини. Намисто, сережки та каблучка. Зачіску робила зранку, в мене свій особистий перукар, їздила до неї. Встала о 7-й, але лягла о 2-й, було багато зустрічей, дзвінків, перемовин. З Юлею Тимошенко довго спілкувалась. Зранку випила лише кави. О 9-й вже була на засіданні фракції.

Плаття за 600 гривень

Жанна Дмитренко, провідний методист Вінницького обласного центру народної творчості, мешкає у місті Гнівань Вінницької області, депутат від Радикальної партії Олега Ляшка:
Жанна Дмитренко фото

– Речей вишитих у мене багато, бо працюю в Центрі народної творчості. В Калинівці працює цех, який обслуговує усі наші творчі колективи. Я купила собі тканину, вибрала, який хочу орнамент. Вони й шиють, і вишивають. Усе обходиться втричі дешевше, ніж куплене, мені близько 600 гривень вийшло. У цьому платті я агітувала на виборах, читала вірші. Нового я зараз не купую. В мене вже є правнучка піврічна, Соломія Кришталь. В сина старшого одинадцятеро дітей, живе у Німеччині. І його онучка народила мені правнучку. В меншого сина троє дітей, живе у Гнівані. То зараз у мене чотирнадцять онуків і одна правнучка. Всі приїжджають раз на рік до мене. І тоді поетеса стає до плити, цілодобово варить їсти і миє посуд. А потім знову пишу вірші і статті. Їжджу по сільським клубах, знаходжу таких самородків, яким би залюбки присвоїла звання заслужених працівників культури. Вони з нічого досягають неперевершених результатів. На такі заходи сходиться вся громада, і тоді я розумію: "Ще не вмерла Україна".

Сумка «під Луї Віттон» за 200 євро

Лариса Білозір, голова Благодійного фонду "Допомоги онкохворим дітям", мешкає у місті Київ, донька народного депутата Миколи Кучера та невістка народної артистки України Оксани Білозір, депутат від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність":
Лариса Білозір фото

– Вчора ми з моєю помічницею вже встигли дати прес-конференцію щодо онкохворих діток, яких заразили гепатитом. А завтра їду на відкриття церкви в Гайсині. Потім ще заїду до бабусі в Тростянець, вона вже чекає на мене, щоб зробити свої фірмові пельмені. Сьогодні встала о 6.30, щоб все встигнути. Поснідала вівсянкою, мусила набратися сил перед важким днем. Своїм донькам, 6-річній Анні-Марії та 10-місячній Єлизаветі, подзвонила. Вони завжди зі своєю бабусею залишаються, коли я їду у справах. Макіяж і зачіску робила сама. Сукня у мене від дизайнера Лілії Пустовіт. Взагалі, у мене усі сукні тільки від українських дизайнерів. Сумка «під Луї Віттон», купила за 200 євро. Вважаю, що краще три тисячі євро за справжню "Луї Віттон" витратити на благодійність.

Сукня з синового весілля

Тетяна Редько, засновник газети "33 канал", мешкає у місті Вінниця, депутат від партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина":
Тетяна Редько фото

– Нічого нового не придбала принципово, під час війни це недоречно. Сукня у мене та, в якій я ще на весіллі свого сина була. Для мене головне, щоб одяг пройшов мій внутрішній дрес-код. Якщо мені подобається, цього достатньо. Але набагато важливіше для мене мати комфорт душі. Якщо цього немає, а надягну гарне плаття, це не виправить ситуацію. Вчора пізно лягла, не могла заснути, тому що прекрасно знала, що на сесії буде насправді. Те, що від усіх намагаються приховати. Ми намагалися зробити все, щоб об'єднати область. А кандидатура Олійника не є об'єднавчою. Переговори демократичних сил закінчилася вчора о 2-й ночі. Але так і не домовились. Немає на сьогодні консолідації, і це найбільше хвилює. А як буде внутрішній комфорт, то українська жінка може завжди вийти з ситуації . Маючи в холодильнику мінімум, зробити з нього максимум. Мій сьогоднішній ранок нічим не відрізнявся від решти робочих ранків. Швидко зібралася і пішла на засідання фракції.

Щоб купити костюм викликала продав чиню з дому

Ірина Колесник, інспектор внутрішньої політики Козятинської райдержадміністрації, мешкає у місті Козятин Вінницької області, депутат від партії «Об'єднання «Самопоміч»:
Ірина Колесник фото

– Вчора ввечері ніяк не могла визначитись, який з двох костюмів купувати. Поки думала, мені зателефонували щодо справ по волонтерській роботі. Сказала продавчині, що прийду перед закриттям і щось обов'язково куплю. Повернулась – магазин закритий, прийшлось дізнаватись особистий номер продавщиці, щоб вона знову відкрила магазин. Добре, що у Козятині всі всіх знають, і це вдалося дуже швидко. Вибрала костюм з червоною спідницею. Червоний відповідає моєму характеру та бойовому настрою. Після довго перебування у зоні АТО можу це сказати. Я не воювала. Спочатку їздила як волонтер, а потім - домовлялася з бойовиками про обмін полоненими та тілами вбитих. Неможливо було тільки з чеченцями спілкуватись, вони на контакт погано йшли, вважали, що жінка недостойна такими справами займатися. Але нічого, поступово звикли. В облраді теж готова «воювати». Тому червоний колір. Решта – зачіска, взуття, сумка – як на кожний день. Моя 5-річна донька Анна з бабцями мене чекає, сказала зранку, коли з чоловіком збирались на Вінницю: «Ти ж нас не підведеш». Буду старатися.

Ламінує волосся желатином

Людмила Головашич, директор "Ладижинської газети", мешкає у місті Ладижин Вінницької області, депутат від партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина":
Людмила Головашич фото
Фото: vinrada.gov.ua

– Встала о 4.30, поставила холодець варити у мультиварку. Сіли з чоловіком у свою «дев'ятку» і поїхали на Вінницю. Подзвонила старшій донечці, бо вона якраз через Вінницю зі Львова добиралась. То вона як приїхала додому, зателефонувала: «Мама, де тарілки на холодець?» Так, що чекають вже мене з першої сесії вдома 2-річний син Андрійко і 21-річна донька Катруся. Голову ще вчора помила, бо розуміла, що зранку не встигну. Для волосся маю дуже простий рецепт маски: дві ложки желатина заливаю двома ложками води, додаю дві ложки бальзаму, наношу на півгодинки, і тоді волосся як після ламінування. Не фарбувалась, на що вже сьогодні отримала зауваження, що треба фарбувати губи. Решта – як на щодня, темний костюм і біла сорочка. Більше переживала за справу. Всі бачили, що робилось на сесії. Ми ж зі свого боку все зробили, щоб об'єднати всі блоки.

Туфлі куплені на розпродажі

Тетяна Антонець, викладач кафедри пропедевтики дитячих хвороб Вінницького медичного університету, мешкає у місті Вінниця, депутат від "Опозиційного блоку":
Тетяна Антонець фото

– Щодня я прокидаюсь о 6.45, а сьогодні встала на 15 хвилин раніше, бо треба було встигнути до перукаря і на 9-ту годину бути у штабі. Сніданок був звичайний - ячмінна каша, кусочок сиру, кусочок рибки і чашка кави. У штабі зібрались 4 депутати, що пройшли до міськради і нас шестеро — до обласної. Розпили пляшку шампанського, побажали гарного початку депутатського шляху і роз'їхались по сесіям. Одяг приготувала ще звечора. Костюм не новий, куплений два роки тому, просто я його дуже рідко одягала. Бо у колеги Спірідонової такий самий був. І щоб не було моветону, я в ньому не приходила. Тепер Любові Михайлівни в цій раді немає, то я спокійно його вділа. Туфлі куплені на розпродажі. Тому що дуже гарного коралового кольору. А от сумка нова. Не брендова, але зроблена під фірмову, коштує 750 гривень. На сьогодні моя зарплатня і моя пенсія дозволяє мені купувати речі, які мені подобаються. До речі, збулась моя дитяча мрія: я стала вчителькою молодших класів, тому що студенти 1-2 курсу медуніверситету — це наче "першачки". До цієї роботи допомогла трохи доньці з онуком Іванком, зараз йому рік і чотири місяці. Це вже мій четвертий онук.

Фото Тетяни Щербатюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення