комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото

Депутати добрались і до земель «Вінницякіно»

22 грудня 2015, 18:00

Вчора обласні депутати влаштували виїзне засідання постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Депутати добрались і до земель «Вінницякіно»

    Додати коментар


Вчора обласні депутати влаштували виїзне засідання постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації. Цього разу поїхали перевіряти роботу "Вінницякіно".

– Новий склад ради вирішив не сидіти у кабінетах, а познайомитись з реальною роботою комунальних підприємств, – розповідає перший заступник голови Вінницької облради Людмила Щербаківська. – Тепер ми вводимо таку практику засідань комісій.

Нагадаємо, на сесії Вінницької обласної ради піднімалось питання про припинення фінансування "Вінницякіно", яке потребує 1 мільйон 800 тисяч гривень з обласного бюджету. Але для цього не вистачило голосів.
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото

Депутатів зацікавила територія, на якій розташовується "Вінницякіно", розміром в один гектар. У 2009 році 50 соток були передані міськраді.

– На якій підставі ви передали землю? – питають члени комісії директора "Вінницякіно" Миколи Безносюка.

– Було звернення з міськради, то я й підписав документи. Земля досі не є комунальною власністю. Тільки приміщення, – директор показує на адміністративну будівлю, допоміжні приміщення, гаражі. – А це так би мовити ангар для зберігання дров. Адже ми вже 10 років як відмовились від газу. У нас є твердопаливний котел. Економимо близько 20 тисяч на рік.

"Ангар" завалений в'язанками дощок. Навпроти за високими парканами розташовані приватні садиби.
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото

– Мало того, що забрали землю і звели собі особняки, то ще й дорогу собі через "Вінницякіно" зробили,  обурюються депутати.  Яке право Ви мали підписувати папери про передачу землі без дозволу облради?

– Мені сказали, що достатньо мого підпису. Прокуратура вже перевіряла правомірність передачі землі. Виявили, що все законно,  знизує плечима Микола Сергійович.  Нащо нам була та земля, яка тільки чагарниками заростала? Сад яблуневий теж вже старий був. А цією дорогою вони не користуються, вулиця з іншого боку розташована.

Вздовж заасфальтованої дороги до всіх воріт приватних будинків ведуть свіжі сліди протекторів автотранспорту. За парканами стоять електроопори.

– Цього вони не мали права робити. Усі електроопори повинні бути поза межами приватних володінь,  зауважують депутати.  Порушення на порушенні. А скільки у вас працівників числиться?

– У нас працює 36 людей. Це й сторож, кочегар, технічні працівники, актори, оператори, водій, адміністратор, бухгалтер та інші. Середня зарплата зараз близько 2 700 гривень, на 2016-й рік плануємо підняти до 2900,  зазначає Безносюк.

Обійшовши "володіння" підприємства, депутати нарахували не більше 20 працівників.

– Не здивуємось, якщо половина записана на роботі для галочки. Адже з мільйона 800 тисяч тільки 70 тисяч вони виділяють на збереження фільмофонду. Решту хочуть на зарплати,  кажуть народні обранці.

– Зате ми самі заробляємо на податки, комунальні послуги та інше,  наголошує директор.

Депутати зауважують на це, що частина приміщень здається в оренду. І таким чином взагалі можна перейти на самоокупність.

В адмінбудівлі директор заводить у приміщення фільмофонду. Кілька кімнат займають стелажі, до стелі забиті залізними коробками з бобінами-плівками. Депутати між собою перемовляються, що частину фільмофонду, що стає непридатною, працівники просто викидають. В одному з приміщень напівпорожньо. Керівник зауважує, що тут готують фільми, які передають на райони.
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото


– А де плівки?  депутат Юрій Яремчук відкриває пусті заіржавілі коробки.  Оце так вони працюють. Для чого взагалі нашій області "Вінницякіно"?

– Ми проводимо різні просвітницькі заходи в районах, надаємо їм фільми для демонстрації. Популяризуємо українське кіно. Ми єдині цим займаємось. Також організовуємо онлайн-трансляції сесій обласної ради,  відповідає директор.

На засіданні постійної комісії, яке провели у глядацькій залі "Вінницякіно", думки депутатів розділились. Одні вирішили підтримати комунальне підприємство, інші наполягали на його ліквідації. Врешті зазначили, що проведуть ще одне засідання, де визначаться з долею "Вінницякіно".
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото
комісія Вінницької облради у Вінницякіно фото
Фото та відео Тетяни Щербатюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення