video-vlasno

Бюджет Вінниці на 2016 рік приймали під обурені скандування громади

28 грудня 2015, 12:21

Останнє засідання міської ради 25 грудня цього року мало зовсім не різдвяний настрій

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Бюджет Вінниці на 2016 рік приймали під обурені скандування громади

    Додати коментар


Останнє засідання міської ради 25 грудня цього року мало зовсім не різдвяний настрій. На порядку денному важливе питання — розподіл бюджетних коштів. Як його розподіляли без відома громадян, що не пройшли «фейс-контролю», і чому обурені пенсіонери скандували в холі міської ради? На ці питання відповість наш сюжет.


Депутати затвердили бюджет Вінниці на 2016 рік. Проте рішення приймалися у великій таємниці від громади – простих громадян, що скупчились у фойє, на сесію не пускали. Біля турнікетів вартувала охорона. В холі міськради на мера чекали обурені громадяни. Зав'язався конфлікт між охороною та представниками громади. Навіть поліцію викликати довелось. Поліція їхала на виклик 20 хвилин. У цей час сесія проходила як завше – усі рішення приймалися одноголосно, як за часів СРСР – «як партія скаже – так і зробимо».

Натомість, як тільки з'являються якісь заперечення від депутатів, їм відразу ж, як у школі, роблять зауваження. Таке спостерігалося щодо виступів Ганни Давиденко, депутата від партії «Батьківщина».

У сесійній залі «свободівці» підняли питання про відставку Прем'єр-Міністра Арсенія Яценюка. Всі депутати підтримали пропозицію одноголосно та проголосували відправити звернення до Верховної Ради. Щоправда, буде це зверненням чи закликом, поки не відомо.

Мер до людей так і не вийшов – відправив свого заступника Андрія Реву. Громада вимагала Сергія Моргунова. Діалог все ж таки був. Андрій Рева більше години спілкувався зі всіма громадянами, обіцяючи залишити безкоштовний проїзд у транспорті.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення