video-vlasno

«Це тиск на бізнес» – вінницькі журналісти скаржаться депутатам облради

28 грудня 2015, 20:10

Заяву про тиск з боку Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю на колектив газети "33-й канал" розглянули на засіданні постійної комісії з питань свободи слова

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Це тиск на бізнес» – вінницькі журналісти скаржаться депутатам облради

    Додати коментар



Заяву про тиск з боку Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю на колектив газети "33-й канал" розглянули на засіданні постійної комісії з питань свободи слова, інформаційного простору та реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

– Колектив найтиражнішої газети "33 канал" просить Вас з'ясувати обставини та дати належну оцінку діям директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Світлани Василюк на зустрічі із редакторами комунальних ЗМІ, – зачитав лист заступник головного редактора видання "33 канал" Роман Ковальський. – Там вона вимагала від редакторів газет не друкувати свої видання у друкарні ТОВ "Регіна ЛТД". Колектив газети у таких діях вбачає помсту колективу газети через принципову позицію щодо утвердження свободи слова та демократії. Просимо провести службове розслідування.

Нагадаємо, що товариство з обмеженою відповідальністю "Регіна ЛТД" очолює головний редактор "33 каналу" та співзасновник видання Анатолій Жучинський.

– Якщо Світлана Михайлівна може це якось прокоментувати чи пояснити те, про що йдеться у листі, то були би вдячні... – сказала голова постійної комісії з питань свободи слова, інформаційного простору та реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації Тетяна Редько.
Світлана Василюк фото

– Я перепрошую, а ми у суді, аби я надавала якісь пояснення? – запитала Світлана Василюк та покинула сесійну залу, де і відбувалося засідання комісії.

– Тобто коментарів не буде? – перепитувала Тетяна Василівна. – Це безпосередній тиск на бізнес. Ми маємо відреагувати на це звернення.

Відтак, лист вирішили перенаправити на адресу Вінницької обласної державної адміністрації, у підпорядкуванні якої і знаходиться Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Фото та відео Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення