mecenaty

Майже 8 мільйонів гривень отримала культура від багатих вінничан

24 грудня 2014, 19:13

Двоє вінничан поповнили списки заслужених діячів культури України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Майже 8 мільйонів гривень отримала культура від багатих вінничан

    Додати коментар

Меценати Вінницької області за 2014 рік витратили на потреби культури 7 800 000 гривень. Цю інформацію оприлюднив керівник управління культури Вінницької ОДА Ігор Івасюк на церемонії нагородження "Покровителі культури 2014".

Почесні нагороди в театрі ім. Садовського отримали 22 меценати області, силами яких було відремонтовано 269 об'єктів закладів культури, закуплено музичне обладнання, відремонтовано монтовано пам'ятники, придбано костюми для артистів, книги та періодичні видання для бібліотек.

Нагородження проводили Директор департаменту освіти і науки у Вінницькій області Ігор Івасюк та начальник управління культури Вінницької ОДА Марія Скрипник.

На початку церемонії двоє працівників культури отримали відзнаки дещо іншого характеру, чим і відкрили церемонію. Звання заслуженого діяча мистецтв України присвоїли лектору-музикознавцю Вінницької обласної філармонії Тетяні Сніжко, а директор Калинівського будинку культури Марія Шелешко стала заслуженим працівником культури України.
Меценати, які весь рік вкладали власні кошти в культуру, отримали почесні дипломи та кубки.

Нагороджували підприємців, керівників закладів культури, сільських голів, були серед покровителів культури навіть мер Гайсина Анатолій Гук, Герой України Анатолій Пачевський та народний депутат України Петро Юрчишин.

Хоча за нагородами часто виходили жінки, проте вони це робили переважно за дорученням, але вінничанка Галина Віренко – заступник гендиректора концерну "Поділля", яка більше шести років підтримує реалізацію міжнародного музичного фестивалю ім П. Чайковського, отримала нагороду на сцені, чим прикрасила цю сувору чоловічу компанію.

Під час нагородження озвучили, чим благодійники допомогли культурі області.

Переважно це ремонти клубів, бібліотек, облаштування прилеглих територій закладів культури, була серед спонсорських дарунків навіть церква в с. Біляни Мурованокуриловецького району за кошти Петра Струсевича, яку теж зарахували до культури.

Обласний краєзнавчий музей поповнився унікальною колекцією зброї XVI–XX ст. країн Європи, Азії та Африки від генерал-майора СБУ Сергія Ратієва.

Були серед нагороджених і брати Володимир та Олександр Семенюки з Шаргородського району, які профінансували видання книжки "Рахні Лісові — яблунева перлина Поділля".

Загалом, усі нагороди знайшли своїх власників, а вдячні представники культури влаштували гучний патріотичний концерт з нотами різдвяних обрядів та воєнної туги.

Ira2
Ira3
Ira4
Ira6
Ira7
Ira8
Ira9
Ira10
Ira11
Ira12
Ira13
Ira14
Ira15
Ira16
Ira17
Ira18
Ira19
Ira20




Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення