вручення перших ID карток вінничанам фото

Десять вінничан отримали перші ID-паспорти

03 лютого 2016, 13:55

Перші паспорти у вигляді карток отримали 16-річні вінничани

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Десять вінничан отримали перші ID-паспорти

  адміністратор   Додати коментар


Перші паспорти у вигляді карток отримали 16-річні вінничани. Документи нового зразка юним мешканцям міста вручив начальник Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко, повідомляє Vlasno.info.

За словами чиновника, на новий паспорт у вигляді картки з чипом можна внести будь-яку ідентифікаційну інформацію. Зокрема, крім основних даних (прізвища, ім'я, по-батькові, дати та місця народження), можуть бути приєднані відбитки пальців, відсканований електронний підпис, відцифроване обличчя та дані щодо групи крові власника документу.

Не відображатиметься на ID-паспорті реєстрація місця проживання і сімейний стан особи. Для цього видаватимуть довідку про реєстрацію та свідоцтво про шлюб.

— Перший паспорт у вигляді ID-картки можна оформити за місцем проживання, усі інші — у будь-якому підрозділі Державної міграційної служби, — зазначив Наливайко

Наразі заяви для отримання паспорта у вигляді пластикових ID- карток подали 735 мешканців Вінниччини.

Нагадаємо, з 11 січня Міграційна служба розпочала безкоштовне оформлення нових паспортів громадянина України у формі картки з електронним безконтактним чипом.

Процес поступової заміни паспортів-книжок на ID-картки триватиме близько п'яти років. На першому етапі пластикові паспорти видаватимуть безкоштовно громадянам України по досягненню 14-річного віку. Обов'язкової заміни паспорта-книжечки на пластикову ID-картку не буде.

Фото: vin.gov.ua


  адміністратор   03 лют. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення