виведення військ з Афганістану фото

Вінницькі афганці перші передали досвід українським військовим

12 лютого 2016, 15:47

Вінницьких ветеранів-афганців сьогодні нагородили почесними грамотами і подарували пам'ятні альбоми

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі афганці перші передали досвід українським військовим

    Додати коментар


Вінницьких ветеранів-афганців сьогодні нагородили почесними грамотами і подарували пам'ятні альбоми, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Так на Вінниччині вкотре відзначила річницю виведення радянський військ з Афганістану. Це був останній найбільший військовий конфлікт, окрім Російсько-Української війни, де брала участь наша армія.

Рівно 27 років тому 15 лютого 1989 року з Афганістану повністю вивели весь радянський контингент. Він становив на той час більше 100 тис військовослужбовців. Не повернулося з цієї війни 3193 українці. Уродженці Вінниччини становили з них 168 чоловік. Зокрема 116 вінничан залишилося інвалідами, а ще двоє зникло безвісти.
нагородження афганців у Вінниці фото

На сьогоднішній день ветерани Афганістану та військові, що брали участь у міжнародних військових конфліктах, активно допомагають українській армії. Деякі попри вік та стан здоров'я пішли до лав Збройних сил України і зараз захищають нашу територіальну цілісність.

Певна частина бере участь у волонтерському русі, навчає молодих військових.

На честь річниці вінницьких ветеранів-афганців сьогодні нагородили почесними грамотами і подарували пам'ятні альбоми.

— Зараз ми повстали перед важливим вибором: наскільки можливо використати наш досвід війні і не повторити помилки, — звернув увагу присутніх на нагородженні голова Вінницької обласної організації "Української спілки ветеранів Афганістану" Петро Кирилишин.
Ігор Івасюк фото

— Військовий досвід ветеранів-афганців, їх сміливість безумовно останніми роками стали прикладом для нашої нової армії, — наголосив голова департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

Нещодавно на Вінниччині героя-афганця вшанували пам'ятною дошкою.

Головне фото: volynnews.com, фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення