електронна картка фото

У вінницькому громадському транспорті зникнуть квитки та кондуктори

24 лютого 2016, 10:07

В близькому майбутньому кожен мешканець Вінниці зможе отримати "муніципальну картку вінничанина"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У вінницькому громадському транспорті зникнуть квитки та кондуктори

    Коментарі (1)


В близькому майбутньому кожен мешканець Вінниці зможе отримати "муніципальну картку вінничанина", інформує Vlasno.info. Таку новину повідомила директор комунального підприємства "Вінницякартсервіс" Катерина Бабіна під час круглого столу щодо реалізації проекту "Відкритий уряд".

Ці картки будуть впроваджуватися з урахування потреб громадян і, відповідно до категорій населення, поділятимуться на дві категорії: персоніфіковані (учнівські, студентські, соціальні, ідентифікаційні) та неперсоніфіковані (для використання окремих сервісів та туристичні).

Крім багатьох інших можливостей, власники карток матимуть доступ до системи автоматичної оплати проїзду в громадському транспорті, адже в неї буде вживлений електронний квиток. Це означає, що кондукторів та паперових квитків в тролейбусах, трамваях та автобусах міста з часом не буде, а сам принцип оплати буде безготівковим.
система безготівковвої оплати проїзду фото

Аби користатися послугами перевізників, громадянину необхідно буде, перш за все, придбати та поповнити картку в одному з спеціальних центрів, які будуть відкриті у місті. Потім, зайшовши в транспорт, йому треба буде лише вставити її в спеціальний пристрій, що автоматично спише з електронного рахунку на картці плату за проїзд.

Проїхатися "зайцем" в "оновленому" транспорті буде непросто: таких осіб виявлятимуть контролери, "озброєнні" спеціальним електронним пристроєм для перевірки карток. Однак, з приводу того, хто і як буде виконувати контролерські функції, поки що тривають дискусії.
Катерина Бабіна фото

– У нас є муніципальна поліція, чому не надати їй права контролерів? – запропонувала пані Бабіна.

Замість картки вінничанина, гості міста зможуть придбати дешевшу одноразову картку. При цьому на першому етапі можна буде заплатити за проїзд водієві, однак це буде дорожче, ніж розрахуватися карткою.

– Картка буде вигіднішою, ніж пряма сплата готівкою водієві, тариф для власників карток буде менший. І це справедливо, адже громадянин, який її не має, відволікатиме водія та відбиратиме час в інших пасажирів, – промовила Катерина.

Додамо, що окрім Вінниці, подібні картки впроваджуються, зокрема, у Львові та Києві. Завдяки ним можна замовити та отримати всі соціальні та адміністративні послуги он-лайн, користуватися туристичними, культурними, науковими та медичними інформаційними додатками муніципальних закладів, а також отримати доступ до пропускних систем адміністративних будівель, бібліотек, музеїв, шкіл, університетів та користуватися дисконтними програмами торгово-сервісної мережі в рамках державно-приватного партнерства.

Про вартість та дизайн майбутньої картки наразі інформації немає. Так само невідомо, коли вони поступлять в продаж. Нагадаємо: раніше Vlasno.info вже анонсувало їх появу.

Головне фото: 0342.ua, фото Олександра Сашньова

Коментарі    Оновити список коментарів

Andrii Savin
+5 # Andrii Savin 29.02.2016, 10:43
"лише вставити" а чому не лише прикласти, якщо реально треба буде вставляти то ці пристрої не протягнуть і пів року.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення