квітковий ринок Троянда у Вінниці фото

Квітковий базар біля «Троянди» у Вінниці ліквідують

04 березня 2016, 17:10

Продавців квітів попросили звільнити тротуар на Соборній після 8 березня

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Квітковий базар біля «Троянди» у Вінниці ліквідують

    Додати коментар


Продавців квітів попросили звільнити тротуар на Соборній після 8 березня

Незабаром вінничани зможуть купити квіти в центрі міста тільки в магазинах та квіткових студіях — квітковий базарчик біля "Троянди" незабаром зникне. Як повідомили кореспонденту Vlasno.info продавці квітів, міська влада попросила їх перенести торгівлю в інше місце.

— До восьмого березня доробити дадуть, — говорить пані Надія, яка торгує на цьому місці посезонно уже 25 років, — навіть обіцяли до 13 березня не чіпати. А далі — не знаю куди, у мене весь город трояндами засаджений.

Всі, хто продає квіти біля "Троянди" майже в один голос кажуть: у них відбирають роботу, адже кожному підприємцю відомо, наскільки важко і довго продавці "прибивають" місце та завойовують постійних покупців.

— Я вирощую квіти сама вдома, вже 16 років тут стою, — говорить продавчиня Валентина. — Дають мені ніби місце на "Світанку", але там величезний квітковий базар — хто нас там жде?
квітковий ринок Троянда у Вінниці фото

Жінки спілкуються з пресою обережно, відмовляються фотографуватися, адже бояться, що їм не дадуть допродати товар на свята. Підозрюють, що базар заважає місцевим власникам мережі квіткових магазинів, переманюючи покупців.

Підтверджує цю думку і начальник "Муніципальної поліції" Василь Гайовик:

— Там є суб'єкт підприємницької діяльності, який має проект реконструкції свого магазину з облаштуванням благоустрою. Знаю, що є пропозиція від департаменту архітектури про перенесення ринку в інше місце. На центральній вулиці не повинно бути стихійної торгівлі, є багато скарг у міській раді від вінничан, та звернень, щоб розчистили цей тротуар.
Рекута - квітковий ринок Троянда у Вінниці фото

Продавці квітів погоджуються: ринок дійсно стихійний, проте пошепки зізнаються: місцева влада десятиліттями закривала на нього очі.

— Офіційно ми за місце не платили, проте, чиновники часто приходили, брали квіти на свої церемонії, ми гроші і на АТО здаємо, і всім стараємось допомогти, — зізнається продавчиня Надія.

Головний архітектор міста і сам не гребує купувати квіти на цьому базарчику: кореспондент Vlasno.info випадково зустрів його на ринку під час покупки букета.

— Могли б уже і узаконити наш базарчик за стільки років, ми просили, щоб тут збудували павільйон, ми б платили за місця, — говорить пані Валентина.

Нагадаємо, Вінницька обласна рада виділила 85 тисяч гривень на цей рік на купівлю квітів та сувенірної продукції для нагородження та відзначення свят.

Фото Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення