село Сороки фото

Вінницький хліб їли майже у 150 країнах світу

16 березня 2016, 08:32

Сьогодні вам розповімо чим живе село Сороки і що чекає на нього у майбутньому

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький хліб їли майже у 150 країнах світу

    Додати коментар


Про село Сороку Іллінецького району ми вже писали, як про туристичне місце. Сьогодні вам розповімо чим живе це село і що чекає Сороку у майбутньому.

Як повідомили кореспонденту Vlasno.info, у Сороках є великий елеватор на 90 тисяч тонн зерна, який займає майже половини території села. Побудували його у 1975 році. Сьогодні власником елеватора є київська компанія і тут працює не 700 чоловік, як у радянські часи, а лише 100. Історія підприємства бере початок ще з царських часів, коли у 1910 році родина Ярошинських побудувала тут млин.

– Наше борошно у СРСР було другим за якістю серед усіх 15 республіках. Його експортували майже у 150 країн світу. Знаю точно, що на Кубу її точно експортували, – каже сільський голова Раїса Кучковецька.
село Сороки фото

У селі ходить легенда, що вінницький хліб полюбляли їсти у керівництві «острова свободи» та сам Фідель Кастро, але документального підтвердження цьому немає.

Робота у селі є, але її небагато. Є кілька підприємств, але там працює небагато людей, тому місцеві мешканці переважно всі їздять на заробітки.

Залізнична станція у Сороках виглядає дуже гарно, хоча їй вже понад 100 років. Великого пасажиропотоку тут немає, станцію використовують тільки для промислових потреб.
село Сороки фото

– У нас зберігся маєток пана Ярошинського. Будинок збудований з дерева і там зараз проживають люди. Маєток знаходиться в аварійному стані, – додала Раїса Кучковецька.

Біля села збереглися скіфські кургани. У Сороках знаходиться церква 1905 року будівництва. Збудував її тут генерал Павлов. Така сама церква є на території колишньої Чехословацької республіки.
село Сороки фото

У чотирьох кілометрах від Сороки знаходиться містечко Кальник, де збереглася хата Івана Богуна.

Дістатися до Сороки з Вінниці можна автобусом зі Східного автовокзалу.
село Сороки фото
село Сороки фото
село Сороки фото
село Сороки фото
село Сороки фото
Фото: 112.ua, travel.creature.biz.ua, panoramio.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення