Василь Грицак фото

«Росія фінансує політичні проекти за федералізацію України», – голова СБУ

21 лютого 2017, 16:59

Політичні проекти на теренах України, які підтримують федералізацію, отримують фінансування з Росії

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Росія фінансує політичні проекти за федералізацію України», – голова СБУ

  адміністратор   Додати коментар


Політичні проекти на теренах України, які підтримують федералізацію, отримують фінансування з Росії. Про це заявив під час брифінгу очільник Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє "Українська правда".

За його словами, низку політичних проектів у регіонах (таких, як "Закарпатський край", "Одеса за порто-франко", "Соціальне Запоріжжя", "Слобожанщина", "Громадська рада Дніпропетровщини", "Бессарабська республіка "Буджак", "Галичина" - Львівська область тощо), ціллю яких є прихована федералізація України, фінансує Російська Федерація.

Голова СБУ назвав організаторів таких сепаратиських об'єднань. Серед них — Антон Кузьменко – помічник екс-міністра освіти та науки часів Януковича Дмитра Табачника. Також з російськими кураторами співпрацювали колишній головний редактор запорізького відділення проросійського інформагентства "Новий регіон" Павло Золотарьов та учасники проекту "Українська федерація", створеного громадським рухом Віктора Медведчука "Український вибір".

Саме вони отримували вказівки та кошти від російських спецслужб задля впливу на місцеві ради з метою надання особливого статусу регіонам, створення вільних економічних зон, укладення договорів про розподіл повноважень тощо.

Співробітникам Служби безпеки вдалось перехопити переговори між зазначеними особами, які домовлялись про оплату депутатам за ухвалення "потрібних рішень". Запис їхніх розмов Василь Грицак надав представникам ЗМІ.



Фото: "Укрінформ"


  адміністратор   21 лют. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення