Президент порівняв студентів ДонНУ із діамантами

Президент порівняв студентів ДонНУ із діамантами

28 лютого 2015, 18:06
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Президент порівняв студентів ДонНУ із діамантами

    Додати коментар


Сьогодні відбулася зустріч Президента України Порошенка із студентсько-викладацьким колективом Донецького національного університету, який розпочав навчальний рік у Вінниці, у колишній адміністративній будівлі заводу із обробки діамантів "Кристал".

– Як виготовити з вуглецю алмаз? Внаслідок зовнішнього тиску. Так само і ви, внаслідок численних негараздів, перетворюєтеся в алмази, в діаманти. Ви — наш донецький український університет. Спасибі, що ви є. Заради цінностей ви продемонстрували найкращі свої риси. Одна з ваших головних цінностей: "Україна — понад усе", – сказав Петро Порошенко.

Президент нагадав, що 13 лютого у Мінську зробив усе можливе, аби на донецьку землю прийшов мир.

– Макаки з гранатами небезпечні для Росії не менше, ніж Росія небезпечна для України. Адже після їхніх дій наступає гуманітарна катастрофа. Ми зробимо все, аби ці нелюди пішли з України.

Петро Порошенко наголосив, що в Україні немає ідеологічного протистояння між Сходом України та її центром, а університетом з Донеччини написано багато сторінок з історії розвитку освіти та науки.

– У Донецькому університеті — центр український. Роман Федорович (ректор закладу — Авт.) не приховував втіхи, коли сказав, що на стаціонарі вже є тисяча студентів. Складалося враження, що він тоді додасть: "Yes!". Донецьк — це ви, Вінниця — це ми. А Україна — це всі разом. Ми любимо вас. Нічого, крім російських військових, нас не роз'єднує. Тому потрібно якомога швидше забрати війська та закрити кордон, – переконаний гарант.

Згадав Президент і про те, що навчальний заклад переїхав на терени Батьківщини Василя Стуса. Університету кілька років тому майже присвоїли ім'я відомого дисидента родом з Гайсинщини.

Петро Порошенко запевнив, що до відродження університету ДонНу у Вінниці долучиться міська рада та вінницький міський голова. А також вибачився і попросив розуміння у студентів за тимчасові труднощі із житлом.

Ректор Донецького національного університету Роман Гринюк подарував Президенту фірмовий значок цього навчального закладу.

Глава держави висловив співчуття усім, хто внаслідок бойових дій на Донбасі втратив рідних та близьких, пообіцяв зупинити війну та відродити економіку на землях тих, хто вимушено покинув свою Батьківщину.
donnu
donnu0
donnu1
donnu2
donnu3
donnu4
donnu5
donnu6
donnu7
donnu8
donnu9
donnu11
donnu12
donnu45
donnu67
donnu344
donnu455
Фото Сергію Немирівського

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення