Президент посилив відповідальність військовослужбовців

Президент посилив відповідальність військовослужбовців

03 березня 2015, 17:12
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Президент посилив відповідальність військовослужбовців

  адміністратор   Додати коментар


Президент України Петро Порошенко підписав низку законів, які посилюють відповідальність військових та мобілізованих. Про це повідомляє прес-служба Президента.

Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини" становлює більш сувору кримінальну відповідальності військовослужбовців за вчинення окремих військових злочинів в умовах особливого періоду. Зокрема, посилено кримінальну відповідальність за військові правопорушення, передусім ті, які стосуються умисного невиконання наказу, опору начальникові, погроз або насильства щодо начальника, самовільного залишення військової частини або місця служби, дезертирства, ухиляння від військової служби, майнових стосунків, порушення статутних правил служби, злочинної бездіяльності військової влади та незаконного використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала та зловживання нею.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" доповнює Кримінальний кодекс України статтею 336, яка встановлює кримінальну відповідальність за "ухилення від проходження цивільного захисту в особливий період чи у разі проведення цільової мобілізації".

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців, надання командирам додаткових прав та покладання обов'язків в особливий період" уточнює рамки відповідальності, які стосуються військових адміністративних порушень і не тягнуть за собою кримінальної відповідальності; вводить поняття "арешт з утриманням на гауптвахті" та визначає межі його застосування. Також документ уточнює адміністративну відповідальність військових за правопорушення, які стосуються правил та статутів несення служби, матеріальної відповідальності тощо.


  адміністратор   03 бер. 2015 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення