Порошенко ветував закон, який зобов'язував Нацкомісію погоджувати з Кабміном тарифи

Порошенко ветував закон, який зобов'язував Нацкомісію погоджувати з Кабміном тарифи

10 березня 2015, 11:00
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Порошенко ветував закон, який зобов'язував Нацкомісію погоджувати з Кабміном тарифи

  адміністратор   Додати коментар


Президент України Петро Порошенко ветував ухвалений парламентом закон, який зобов'язував Національну комісію, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), а також інші державні колегіальні органи узгоджувати з Кабінетом міністрів тарифи, встановлені нижче обґрунтованого рівня. 

За затвердження законопроекту №0919 "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)" проголосували 226 народних депутати.

Як зазначалось раніше, метою закону є посилення контролю над ціноутворенням тарифів.

Закон встановлював, що при погодженні тарифів, Кабінет міністрів України зобов'язується визначити джерела покриття різниці між ними та обґрунтованими цінами.

Також відповідно до документу, НКРЕКУ встановлює тарифи на комунальні послуги за кількістю спожитого енергоносія або за групами споживачів.

Граничні ціни на газ для промислових споживачів та бюджетних установ НКРЕКУ має встановлюватись за попереднім погодженням з органом виконавчої влади України.


  адміністратор   10 бер. 2015 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення