Українці хочуть перейменувати Дніпропетровську область

В Україні може з'явитись Січеславська область

08 лютого 2018, 17:50

Українці хочуть перейменувати Дніпропетровську область

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В Україні може з'явитись Січеславська область

  адміністратор   Додати коментар

На сайті електронних петицій з'явилось звернення до президента, аби він у свою чергу посприяв у перейменуванні сучасної Дніпропетровської області на історичну назву Січеславська. Повідомляє Vlasno.info з посиланням на інтернет-представництво Президента України.

Відповідно до норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», назва області має бути змінена, оскільки містить згадку про Григорія Петровського – одного з організаторів Голодомору та чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму в Україні. Перенайменування області в Січеславську, що має багато вагомих причин та аргументів.

1. Історичні – на території області існували усі головні козацькі Січі: Томаківська, Микитинська, Базавлуцька, Чортомлицька, Підпільненська. Територія області становила центр запорозьких вольностей.

2. Суспільно-важливі – існування на наших теренах традиційного козацького січового демократичного устрою, де головним був принцип січової рівності та виборності влади актуалізується через назву Січеслав.

3. Політичні – території області у часи козацтва були символічним форпостом християнського світу проти ворогів.

4. Іміджеві –  це додатково працює на бренд регіону в Україні та світі.

5. Економічні – розвиток бренду Січеславської області зможе привернути в регіон туристів та інтерес українців і іноземців до козацьких фортець та поселень. Прикладом може бути фестиваль «Самар-Дніпро-фест», що проходить на околиці обласного центру на місці старого козацького поселення.

 

Фото: 112.ua


  адміністратор   08 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення