Донецький аеропорт фото

Автору Донецького аеропорту з Вінниці присвоїли звання Заслуженого архітектора України

03 грудня 2015, 08:31

Президент присвоїв вінничанину звання Заслуженого архітектора України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Автору Донецького аеропорту з Вінниці присвоїли звання Заслуженого архітектора України

    Додати коментар


Першого грудня Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне звання "Заслужений архітектор України" Володимиру Спусканюку.
Зараз Володимиру Захаровичу 83 роки. 19 літ він був головним архітектором міста Вінниці, а всього присвятив Вінниці чотири десятки років свого життя.

Саме під його керівництвом у Вінниці побудували перший у місті дев'ятиповерховий будинок на проспекті Коцюбинського, а ще його авторству належить комплекс меморіалу Слави з Вічним вогнем і пам'ятником трьом воїнам на Площі Європейській. Чи не найвагомішим внеском у розвиток архітектури Вінниці було відновлення застарілої водонапірної вежі, автором якої Григорій Артинов.

Саме завдяки Володимиру Спусканюку Вінниця зараз виглядає саме так, як її звикли бачити містяни ХХ століття.

Зараз Володимир Захарович — член правління Вінницької обласної організації Національної спілки архітекторів України.

Цікаво те, що пан Володимир народився у місті Слов'янськ на Донеччині та закінчив єдину на той час україномовну школу. Був автором та співавтором багатьох вагомих будівель Донецька, зокрема, він проектував Міжнародний аеропорт "Донецьк" імені Сергія Прокоф'єва, який припинив свою діяльність у 2014-2015 роках.


Фото: AFP

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення