Уляна-Супрун-фото

Вінницьких журналістів не пустили до головного медика країни

05 листопада 2016, 13:47

Вчора у Вінницькому національному медуніверситеті ім. М. І. Пирогова спалахнув конфлікт

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьких журналістів не пустили до головного медика країни

    Додати коментар


Вчора у Вінницькому національному медуніверситеті ім. М. І. Пирогова спалахнув конфлікт між вінницькими мас-медіа і представником прес-служби в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, повідомляє сайт Vlasno.info.

Після зустрічі із вінницькими медиками і громадськістю місцевих журналістів запросили на прес-конференцію з Уляною Супрун. Після десятихвилинного очікування до журналістів прийшла представник прес-служби в.о. міністра і повідомила, що свої запитання пані Уляні зможуть задати лише ті журналісти, які попередньо акредитувались.

– Яка акредитація? - запитували журналісти з різних видань. - У розсилці не було зазначено про необхідність акредитації, а телефони, вказані на сайті, не відповідали. А як же закон України "Про інформацію"?

Представник прес-служби повідомила, що питання зможуть задати лише ті ЗМІ, які здійснюють відео-, онлайн- фіксацію. Мотивувала свої слова молода пані тим, що в.о. міністра можуть щось не те запитати або "не так" інтерпретувати її слова.

Представники різних медіа намагались уточнити, чи правильно вони зрозуміли, що вони не зможуть поспілкуватися із Уляною Супрун.

– А якщо я працюю у друкованому виданні? - запитала кореспондент однієї з місцевих медичних газет. - Я що не зможу поспілкуватись із міністром?

Кореспондента спочатку запевнили, що така нагода буде. Однак вже за кілька секунд працівник прес-служби висунула до присутніх іншу вимогу.

– А журналістські посвідчення у вас є? - запитала вона.

Представники різних видань почали діставати свої посвідчення.

Після нетривалої словесної перепалки спантеличена представник прес-служби таки залишила аудиторію. А вже за кілька хвилин до приміщення зайшов молодий чоловік, який представився оператором проекту "Вавілон'13", і знову повідомив, що в. о. міністра зустрінеться лише з акредитованими журналістами.

Уляна Супрун спілкувалась із "обраними" представниками вінницьких медіа за зачиненими дверима. Решта журналістів, висловивши своє обурення, покинули медуніверситет.

Нагадаємо, комісія обласної ради розпочалась зі скандалу.

Фото та відео: Тетяна Куц

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення