Ініціатором виступив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Сільськогосподарські ділянки передадуть у комунальну власність об’єднаних територіальних громад

01 лютого 2018, 16:53

Ініціатором виступив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Сільськогосподарські ділянки передадуть у комунальну власність об’єднаних територіальних громад

  адміністратор   Додати коментар

Уряд ухвалив рішення про передачу сільськогосподарських земель у власність об'єднаних територіальних громад, про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Вінницьку ОДА.

Максим Мартинюк, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства, під час засідання запевнив, що механізм передачі земель не складний та потребує лише 4 етапи.

«А саме, перший етап включає в себе клопотання ОТГ до відповідного головного управління Держгеокадстру про передачу земель. Наступний етап - інвентаризація земель у межах ОТГ. Третій етап – це реєстрація земельних ділянок у кадастрі. І останній - передача земель у комунальну власність»,- йдеться у повідомленні.

Процес передачі земель триватиме до кінця року, а перша передача ділянок запланована вже у березні.

Стан передачі земель до комунальної власності об'єднаних територіальних громад можна буде перевірити на спеціальному порталі (otg.land.gov.ua), а також отримати оперативну консультацію від фахівців Держгеокадастру за телефоном: 0 800 502 528.

Прийняте рішення має на меті удосконалити механізм управління у сфері земельних ресурсів. Крім цього, це мотивуватиме територіальні громади добровільно об'єднуватись з метою формування органів місцевого самоврядування.

 

 

Фото: YouTube


  адміністратор   01 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення