Суд відмовився витребувати ці ділянки на користь держави у зв'язку з недоведеністю, що відповідачі володіють цією землею

Прокуратура програла дружині колишнього генпрокурора 7 гектарів під Києвом

19 лютого 2018, 10:55

Суд відмовився витребувати ці ділянки на користь держави у зв'язку з недоведеністю, що відповідачі володіють цією землею

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Прокуратура програла дружині колишнього генпрокурора 7 гектарів під Києвом

  адміністратор   Додати коментар

Суд відмовився витребувати 6,93 га у с. Дмитрівка , які опинилися у власності Світлани Піскун, через сплив строку позовної давності. Про це свідчить постанова Апеляційного суду Київської області від 6 лютого. Про це інформує Vlasno.info з посиланням на Наші гроші.

У 2009 році семеро громадян – Аршаниця М.О., Гринь А.М., Ланько А.Ф., Гринь М.М., Лабур О.А., Немченко Н.І. та Ланько В.М. – отримали державні акти на право власності на лісові ділянки, які були переведені до земель сільськогосподарського призначення.

31 липня 2014 року суд частково задовольнив позов заступника прокурора Київської області: суд визнав незаконними та скасував розпорядження голови Київської ОДА від березня-травня 2009 року, а також визнав недійсними держакти на право власності на ділянки, отримані на підставі цих розпоряджень.

При цьому суд відмовився витребувати ці ділянки на користь держави у зв'язку з недоведеністю, що відповідачі володіють цією землею.

Виявилося, що поки тривав судовий розгляд, 8 липня 2014 року вказані вище семеро громадян відчужили земельні ділянки на користь Севастьяна Сільчука, який у той же день подарував їх своїй доньці – Світлані Піскун, яка є дружиною колишнього тричі генпрокурора України Святослава Піскуна (2002-2003, 2004-2005, 2007).

Далі прокурор Києво-Святошинського району звернувся до суду з вимогою витребувати ділянки з незаконного володіння Світлани Піскун. Однак, суди трьох інстанцій відмовили у задоволенні цього позову з підстав пропуску строку звернення до суду. Верховний Суд у липні 2017-го ці рішення скасував і відправив справу на новий розгляд. Та при новому розгляді у листопаді 2017 року суд першої інстанції знову відмовив з тієї ж причини. І Апеляційний суд 6 лютого цього року залишив це рішення без змін.

Як вказав апеляційний суд, починаючи з 2007 року, коли почався процес підготовки проектів землеустрою і коли ДП «Київське лісове господарство» надало згоду на вилучення земельних ділянок, Кабмін міг отримати інформацію від ДП про факти відчуження землі. У свою чергу прокуратура знала про цю ситуацію з 2009 року. На думку суду, «в даному випадку строк не можна вираховувати від набуття відповідачкою права власності на спірні земельні ділянки».

Тесть Піскуна Севастян Сільчук є членом кооперативу «Чехово» поблизу Фороса у Криму разом із сім'єю колишнього прем'єра-втікача Миколи Азарова. Трохи далі від цього кооперативу розташований ще один масив особняків, серед яких є дача Святослава Піскуна.

У Дмитрівці знаходиться «прокурорське містечко» де розташовані маєтки Сергія Арбузова, колишнього замгенпрокурора Євгена Блажівського та інших.

piskun

Фото: ukrinform.com


  адміністратор   19 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення