Для вітчизняного косметичного бізнесу буде впроваджено перехідний період

В Україні заборонять тестувати косметику на тваринах

12 грудня 2018, 15:34

Для вітчизняного косметичного бізнесу буде впроваджено перехідний період

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В Україні заборонять тестувати косметику на тваринах

  адміністратор   Додати коментар

В Україні планується впровадити новий регламент щодо перевірки якості косметичної продукції, зокрема, буде заборонено тестувати косметику на тваринах. Про це повідомили у МОЗ, інформує Vlasno.info.

«Міністерство охорони здоров'я України розробило проект постанови Уряду про затвердження нового технічного регламенту на косметичну продукцію на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Документ має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар'єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу», — зазначили у МОЗ.

Там поінформували, що відомство ініціюватиме заборону випробування косметики на тваринах.

«МОЗ України також має намір у середньостроковій перспективі заборонити випробування косметики на тваринах та з впровадженням нового регламенту дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу», — наголосили у МОЗ.

Зазначається, що для вітчизняного косметичного бізнесу буде впроваджено перехідний період.

«Щоб український косметичний бізнес міг розвиватись без перешкод, а на ринку зберігалась чесна конкуренція, МОЗ України планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції. Це рішення зумовлено тим, що в Україні на сьогодні відсутні затверджені методології альтернативних випробувань безпеки косметики. Європейський Союз також мав перехідний період для впровадження нових вимог до безпеки косметичної продукції — регламент був затверджений у 2009 році, а набув чинності в липні 2013 року», — наголосили у МОЗ.

У відомстві підкреслили, що з упровадженням нового технічного регламенту іноземні компанії, що вже відмовилися від тестування своєї продукції на тваринах, зможуть реалізовувати продукцію на українському ринку на основі результатів досліджень альтернативними методами.

«Паралельно МОЗ впроваджуватиме нові вимоги до тестування, надаючи перехідний період для національних компаній на впровадження новітніх методів токсикологічних досліджень. Наразі новий регламент опрацьовується в Міністерстві охорони здоров'я та найближчим часом буде оприлюднений для громадського обговорення на офіційному веб-сайті міністерства», — заявили у МОЗ.

Читайте також: «Послуги вторинної ланки медицини будуть переважно безкоштовні» – Прем'єр-міністр у Вінниці.

 

 

Фото: pravda.com.ua


  адміністратор   12 груд. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення