Володимир Малишев фото

Нардепи «пропонують» у генпрокурори водія Ахметова

13 квітня 2016, 20:25

Сьогодні у кулуарах Верховної Ради обговорювали законопроект, який дозволяє розширити коло претендентів на посаду Генерального прокурора України

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Нардепи «пропонують» у генпрокурори водія Ахметова

  Vlasno.info   Додати коментар


Сьогодні у кулуарах Верховної Ради обговорювали законопроект, який дозволяє розширити коло претендентів на посаду Генерального прокурора України. Народні депутати відкрито заявляли, що законопроект готували "під Луценка". Саме Юрія Луценка називають найімовірнішим кандидатом на посаду Генпрокурора, повідомляє Vlasno.info.

Адже згідно із теперішнім законодавством Генпрокурор повинен мати досвід роботи у прокуратурі. Новий закон передбачає, що Генпрокурором може стати людина з будь-якою вищою освітою та досвідом роботи не менше 5 років у правоохоронному або законодавчому органі.

– Генпрокурором має бути тільки людина з досвідом, – наголошує народний депутат Леонід Ємець. – Ми маємо сумний досвід, коли зі скандалом відправляли у відставку трьох генпрокурорів. Як результат, маємо задуматись: можливо, щось не так із процедурою їх призначення. Можливо, варто проводити конкурс. Конституція передбачає, що генпрокурори призначаються з подання Президента. Тому проведення конкурсу неможливо без змін Конституції. Втім, Президент може сам призначити конкурс: мовляв, є проблема, давайте проведемо відкритий конкурс.

З цим погоджується й Юрій Дерев'янко. Мовляв, тільки конкурс вирішить проблему з прокурорами раз і назавжди. І саме Генпрокуратура має стати взірцем реформ. А просування "своєї людини" нічого доброго не дасть.

– Якщо будемо таким чином змінювати законодавство, підемо до Азії, а не до Європи. Буде така собі керована демократія, – впевнений Борислав Береза.

Народних депутатів обурює такі дії Банкової. Сергій Лещенко пише у мережі Фейсбук: "За такою логікою, й водій Ахметова може податися в генпрокурори, тому що він був депутатом протягом минулого скликання".

Фото: censor.net


  Vlasno.info   13 квіт. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення