голосування за законопроект по ГПУ фото

Рада дозволила призначати Генпрокурором кандидата без юридичної освіти

12 травня 2016, 13:45

Верховна Рада прийняла закон про реформу ГПУ

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Рада дозволила призначати Генпрокурором кандидата без юридичної освіти

  адміністратор   Додати коментар


Верховна Рада прийняла закон про реформу ГПУ. За відповідний законопроект №4645 проголосували 258 народних обранців, повідомляє Vlasno.info.

Відповідно до законопроекту відтепер кандидату на посаду Генерального прокурора не обов'язково мати вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не мешнше 10 років.

Генпрокурором може стати громадянин України з вищою освітою, не обов'язково юридичною, який має стаж роботи у сфері права або законодавчому та/або правоохоронному органі не менше п'яти років, володіє державною мовою та має високі морально-ділові, професійні якості та організаторські здібності.

Закон вже підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій. Тепер закон направлений на підпис Президенту.

Зазначимо, що відповідний законопроект називають "законопроектом під Юрія Луценка", якого розглядають як найімовірнішу кандидатуру на цю посаду.

Фото: 112.ua


  адміністратор   12 трав. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення