закон Савченко фото

Резонансний «закон Савченко» скасували

18 травня 2017, 15:45

Верховна Рада України скасувала так званий «закон Савченко», за яким один день перебування у СІЗО прирівнювався до двох днів позбавлення волі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Резонансний «закон Савченко» скасували

  адміністратор   Додати коментар


Верховна Рада України скасувала так званий «закон Савченко», за яким один день перебування у СІЗО прирівнювався до двох днів позбавлення волі. За відповідне рішення проголосували 227 народних обранців.

Отже, відтепер один день попереднього ув'язнення зараховуватиметься судом за один день позбавлення волі в разі засудження особи. При цьому у разі скоєння підсудним злочину невеликої чи середньої тяжкості, судді можуть приймати рішення про пом'якшення покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування.

Закон набуває чинності з дня, наступного після його опублікування.

Додамо, що принцип зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі діє з грудня 2015 року. Як зазначали тоді автори прийнятого закону, він мав допомогти позбутися негативної практики тривалого утримання у СІЗО та дозволити практично реалізувати принцип презумпції невинності. Проте за півтора року дії закону, в Україні погіршилась криміногенна ситуація. За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, тільки минулого року кожен десятий, звільнений за "законом Савченко", повторно здійснив тяжкий чи особливо тяжкий злочин. У зв'язку з цим неодноразово пропонувалось скасувати дію цього закону.

Фото: tsn.ua


  адміністратор   18 трав. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення