лічильники на тепло фото

Українців зобов'язали встановлювати лічильники на тепло та воду

23 червня 2017, 16:42

У всіх будинках в обов'язковому порядку встановлюватимуть лічильники на тепло та воду

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Українців зобов'язали встановлювати лічильники на тепло та воду

  адміністратор   Додати коментар


У всіх будинках в обов'язковому порядку встановлюватимуть лічильники на тепло та воду. Закон про комерційний облік у сфері тепло- і водопостачання Верховна Рада ухвалила вчора, 22 червня.

Відповідно до прийнятого законопроекту, у всіх будинках, не оснащених лічильниками, місцеві постачальники води та тепла муситимуть їх встановити.

У нежитлових приміщеннях оператори зовнішніх інженерних мереж муситимуть встановити такі засоби обліку до 1 жовтня 2017 року, у житлових — до 1 жовтня 2018 року.

Кошти за встановлення лічильників сплачуватимуть споживачі — розмір внесків визначатиметься окремо для кожного будинку та ділитиметься на п'ять років. Водночас на їхнє встановлення органи місцевого самоврядування матимуть право виділяти кошти з місцевого бюджету.

У разі приєднання до зовнішніх інженерних мереж будівлі, яка раніше не була приєднана до таких мереж, обладнання її будинковими вузлами обліку відповідних комунальних послуг, здійснює власник (співвласники) такої будівлі власним коштом.

Фото: eveningkiev.com


  адміністратор   23 черв. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення