Народні обранці скасували міністерський наказ, який був ухвалений ще у грудні 1993 року

Українським жінкам скасували заборону на важку роботу

22 грудня 2017, 21:30

Народні обранці скасували міністерський наказ, який був ухвалений ще у грудні 1993 року

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Українським жінкам скасували заборону на важку роботу

  адміністратор   Додати коментар

Верховна Рада України переглянула і скасувала наказ Міністерства охорони здоров'я №256, який забороняв українським жінкам працювати на роботах із важкими та шкідливими умовами праці, повідомляє Vlasno.info з посиланням на сторінки Facebook заступниці голови фракції "Народний фронт" Світлани Войцеховської та народної депутатки Ірини Суслової.

Наказ МОЗ №256 був ухвалений у грудні 1993 року. Цим документом в Україні затвердили перелік важких робіт та робіт зі шкідливими й небезпечними умовами праці, на яких заборонили застосування праці жінок. До переліку ввійшли різні професії у сферах металообробки, електротехнічного та хімічного виробництва, лісозаготівельних робіт тощо - усього, за підрахунками народних депутаток, близько 450 професій.

За словами народної депутатки Ірини Суслової, скасування цього наказу стане першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах, викоріненню сексизму на роботі, створенню безпечних умов праці для всіх людей, незалежно від статі тощо.

 

Фото: Дивись.інфо


  адміністратор   22 груд. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення