Залишити зброю можна буде у сейфах біля входу

Нардепів не пускатимуть до ВР із зброєю згідно закону

20 березня 2018, 18:12

Залишити зброю можна буде у сейфах біля входу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Нардепів не пускатимуть до ВР із зброєю згідно закону

  адміністратор   Додати коментар

Верховна Рада ухвалила закон про порядок доступу до парламенту, який узаконює проходження народними депутатами через раму металошукачів.

За законопроект №8155 проголосували 263 народні депутати, інформує Vlasno.info.

Відповідним документом вносяться зміни до закону про держохорону органів державної влади та посадових осіб.

Вноситься правка, що «до будинків, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, а також де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю, крім осіб, які, відповідно до цього закону, здійснюють державну охорону відповідного будинку».

Також не допускатимуться «особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами».

Якщо народний депутат володіє зареєстрованою зброєю, він повинен буде залишати її в спеціальних сейфах, які будуть розміщені біля входів до зали парламенту.

Водночас згадування про «отруйні та сильнодіючі речовини» виключили з тексту документу.

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони народний депутат від БПП Іван Вінник наголосив, що при цьому народні депутати залишаються недоторканними: ніхто обшукувати і оглядати їх не буде.

Нагадаємо, Савченко можуть притягнути до кримінальної відповідальності через планування теракту у Раді

 

 

Фото: ukrreporter.com.ua


  адміністратор   20 бер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення