прокуратура України фото

Нардепи забрали у прокуратури повноваження

12 листопада 2015, 16:43

Відтепер в Україні існує Державне бюро розслідувань. Відповідне рішення ухвалила сьогодні Верховна Рада

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Нардепи забрали у прокуратури повноваження

    Додати коментар


Відтепер в Україні існує Державне бюро розслідувань. Відповідне рішення ухвалила сьогодні Верховна Рада.

Новостворена структура візьме на себе деякі функції, які раніше виконувала прокуратура. Вона буде опікуватися злочинами, скоєними вищими посадовими особами, державними службовцями, суддями та працівниками правоохоронних органів. Однак злодіяння, пов'язані з корупцією буде розслідувати Національне антикорупційне бюро. Так само розслідування військових злочинів залишаться за військовою прокуратурою.

Директора бюро призначатиме президент України за поданням прем'єр-міністра, згідно з результатами відкритого конкурсу на зайняття цієї посади. Перший заступник і заступник директора призначатимуться на посаду і звільнятимуться директором бюро за поданням конкурсної комісії.

Важливість започаткування бюро відзначив вінницький народний депутат Юрій Македон.

– Створили Державне бюро розслідувань. Забрали у прокуратури повноваження проводити досудове слідство. Потрохи формуємо дієву правоохоронну систему України. Принаймні, я так думаю, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Більш розгорнуто свою позицію щодо рішення парламенту пан Македон висловив у коментарі кореспонденту Vlasno.Info:

– Моя справа як депутата — голосувати за закони. На жаль, проблема нашої держави в тому, що багато законів не виконується і зміни в державі гальмуються. А зміни необхідні, і започаткування нового бюро розслідувань — це крок до них. Правоохоронні органи потребують перезавантаження. В бюро будуть набрані абсолютно нові люди з незаплямованою репутацією. Вони матимуть гідні зарплати на які зможуть забезпечувати свої родини. Таким чином ми побудуємо чесну правову систему. Більше не буде популізму і саботажу, на які Україна страждала 25 років, – обнадійливо промовив депутат.

Нагадаємо: раніше народний обранець неодноразово висловлювався за зміни в правовій системі держави та підіймав проблему люстрації.


Головне фото: nesam.net.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення