Ведеш дитину до першого класу, пройди гінеколога, стоматолога і зроби флюрографію.

У Калинівці мами першокласників вишикувались у чергу до гінеколога

29 серпня 2016, 08:31

Ведеш дитину до першого класу, пройди гінеколога, стоматолога і зроби флюрографію.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Калинівці мами першокласників вишикувались у чергу до гінеколога

    Коментарі

Ведеш дитину до першого класу, пройди гінеколога, стоматолога і зроби флюрографію. Такий міні-профогляд пропонують пройти батькам майбутніх першачків у Калинівці, повідомляє Vlasno.info.

Проте, не всі батьки в захваті від цієї ідеї місцевих медиків. Тепер їм доводиться вишиковуватися не лише під дитячими кабінетами, але й чекати черги до дорослих спеціалістів. Кажуть, що навчальний рік ще не почався, а з роботи вже доводиться відпрошуватися одразу на кілька днів.

Головний лікар Калинівського районного медичного центру первинної медико-санітарної допомоги Василь Македонський зазначає, що таким чином медикам доводиться проводити профілактику туберкульозу та онкозахворювань, оскільки за власним бажанням калинівчани приходять на профогляди нечасто.

За словами головного лікаря, щороку у районі виявляють 55 випадків захворювання на туберкульоз на 100 тисяч населення і 380 випадків онкозахворювання на 100 тисяч населення.

 – Змусити батьків проходити профогляд ми не можемо, оскільки не маємо такого права, - каже Василь Македонський. - Ми можемо лише запропонувати мамам, татусям, дідусям та бабусям, які приводять першачків на медогляд перед школою, також пройти профогляд.
Василь Македонський також запевнив, що платити за профогляд батькам не доведеться. Навіть плівку для флюрографа купувати не потрібно, оскільки у закладі працює цифрове обладнання. Також безкоштовний огляд гінеколога і стоматолога.

За словами Василя Македонського, дані про стан здоров'я батьків отримають лише їх сімейні лікарі. В школи такі дані подаватися не будуть.
Це єдиний острівець здоров'я, де хоч щось ще можна зробити безкоштовно для збереження власного здоров'я, - зауважує він.
Нагадаємо,  медичну картку Ф 086, яку вимагають для вступу у навчальні заклади у Вінниці, можна отримати лише за гроші.

Фото m.atbrovary.org