вакцинація фото

Вінничани зможуть придбати вакцину від грипу за півціни

24 жовтня 2016, 10:19

На найближчій сесії депутати Вінницької міської ради затвердять програму "Стоп-грип"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани зможуть придбати вакцину від грипу за півціни

    Коментарі


На найближчій сесії депутати Вінницької міської ради затвердять програму "Стоп-грип", повідомляє Vlasno.info.

Заступник директора департаменту охорони здоров'я Світлана Стефанкова повідомила, що відповідно до програми на вакцинацію проти грипу з міського бюджету планується витратити 1 мільйон 368 тисяч гривень. Крім цього, мільйон гривень витратять на діагностику і лікування грипу.

– Дітей з інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування, вакцинуватимуть безкоштовно, – зазначила Світлана Стефанкова.

За її словами, вінничани, які хочуть вакцинуватись від грипу, можуть звернутись до сімейних лікарів у лікувальні заклади за місцем проживання і отримати рецепт на придбання вакцини за 50% від її вартості.

– Сімейний лікар обстежує, перевіряє, чи немає протипоказів, – розповіла Світлана Стефанкова.

Втім, придбати вакцину за таким "бюджетним" рецептом можна буде лише в міській комунальній аптеці, а також в аптеках, які укладуть відповідні угоди із міською радою.

Кількість коштів, виділених на відшкодування вартості вакцини, обмежена, тому вінничанам варто подбати про своє здоров'я заздалегідь.

Як повідомляв сайт Vlasno.info, цієї зими на території Вінниччини циркулюватиме одразу три штами вірусу грипу.

За словами завідуючого відділу епіднагляду ДУ "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗу" Степана Томина, це вірус грипу типу А Н1N1 («Каліфорнія»), АН3N2 ("Гонконг") і В ("Брісбен"). Всі ці штами містяться у протигрипозній вакцині "Ваксігрип".

Надходження імунопрепарату наразі очікують у всіх регіонах України.

На даний момент вона проходить митний контроль якості на кордоні України. За попередніми прогнозами "ваксігрип" надійде у аптеки наприкінці жовтня і коштуватиме понад 160 гривень.

Нагадаємо, бажаючі вакцинуватись проти грипу за власний кошт, почали записуватись у чергу на придбання вакцини ще у вересні.

Фото: forbes.com