цукровий діабет акція фото

У центрі міста можна безкоштовно перевірити рівень цукру у крові

12 листопада 2016, 12:21

Пересувна лабораторія на Європейській площі працюватиме до третьої години дня

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У центрі міста можна безкоштовно перевірити рівень цукру у крові

    Коментарі

Сьогодні, 12 листопада, в центрі міста проходить акція, яку проводять студенти медичного університету разом з лікарями Вінницького обласного ендокринологічного диспансеру. Усі охочі можуть безкоштовно перевірити рівень цукру у крові, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

На Європейській площі біля водонапірної вежі знаходиться автівка з виїзною лабораторією, в якій можна здати аналіз крові і отримати результат.

цукровий діабет акція-10

цукровий діабет акція-07
— Захід присвячений всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом. Всі студенти, волонтери медуніверситету та медколеджу приєднались до цієї події, — розповідає студентка п'ятого курсу медичного університету, голова студентського наукового товариства Тетяна Секрет, — Ми провели невеличкий флешмоб, щоб привернути увагу до акції. Тепер робимо безкоштовні тести. Сьогодні така хвороба як діабет дуже поширена і має багато наслідків. Тому подібні заходи треба проводити якомога частіше, щоб попереджати людей про небезпеку.

Студенти заохотили чимало вінничан, розмовляючи з перехожими та консультуючи їх.

— Мене запросив взяти участь один із волонтерів, — коментує вінничанин Віктор. — Я подивися на буклет, почитав та погодився. Це у моєму віці дуже добре, проходити такі тести. Вже подзвонив своїм друзям та рідним нехай також приходять. Це для їхнього ж добра робиться.

цукровий діабет акція-08

цукровий діабет акція-09
Мешканці будинків, що побачили метушню на площі, прийшли мало не найпершими.

— Я почув, що тут щось діється, вийшов поцікавитись, — говорить Олександр. — Зараз пройду тест сам, а потім скажу сусідкам. Для нас, пенсіонерів, дуже важливо контролювати стан здоров'я. А коли мова йде про цукровий діабет то взагалі потрібно бути дуже уважним. Зараз ця хвороба у багатьох. Тому раджу усім долучатись до акції.

цукровий діабет акція-05

цукровий діабет акція-06

Студенти медичного університету підтримують вінничан. Багатьом надають інформацію про цю хворобу. Спілкуються з перехожими і на власному прикладі доводять, що це зовсім не боляче. 

— Ми студенти шостого курсу медичного університету, ми з міста Баку, — Ділиться враженнями Медіна. — Ми з подругами прийшли допомогти нашим друзям-студентам з університету. Самі вже пройшли цей тест, тепер запрошуємо усіх долучитись до заходу.

цукровий діабет акція-04

цукровий діабет акція-03
Пересувна лабораторія працюватиме у центрі міста до 15:00.

цукровий діабет акція-01

Фото Любові Завальнюк