Відповідний наказ віддали на погодження

МОЗ України розробило новий склад медичних аптечок для автомобілістів

20 січня 2018, 12:30

Відповідний наказ віддали на погодження

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

МОЗ України розробило новий склад медичних аптечок для автомобілістів

  адміністратор   Коментарі


Мотоциклетні, автомобільні та автобусні медичні аптечки мають бути оснащені засобами для надання першої допомоги при ДТП і не мусять містити будь-яких медичних препаратів, повідомляє Vlasno.info з посиланням на офіційний сайт МОЗ. Відповідний проект наказу підготували у МОЗ і подали на погодження. Крім того, у кожній аптечці буде інструкція, як надавати першу допомогу при ДТП.

За статистикою, причиною приблизно 80% смертей внаслідок ДТП до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги є масивна кровотеча. Тому до мінімальної комплектації аптечки передусім будуть входити необхідні засоби для зупинки кровотечі: бинти різної ширини, серветки тощо. Замість резинового джута у автомобільній аптечці буде механічний засіб для зупинки кровотечі по типу «САТ», який можна накласти собі самотужки. І абсолютно усі медичні аптечки – мотоциклетні, автомобільні та автобусні – будуть оснащені інструкцією з покроковими діями при ДТП.

В оновлених аптечках не буде медичних препаратів – зеленки, таблеток, які мають термін придатності і далеко не завжди вчасно оновлюються в аптечці, тощо. Крім того, ліки не стануть в нагоді при наданні екстреної допомоги не фахівцями. Це світовий досвід – не включати лікарські засоби у обов'язковий склад автомобільних аптечок. За необхідності, ви можете доповнити власну аптечку необхідними вам ліками.

Перелік медичних виробів та інших матеріалів, які повинні бути в складі аптечок медичних мотоциклетних, автомобільних та автобусних востаннє переглядався Міністерством охорони здоров'я України 20 років тому. Теперішній проект наказу має на меті привести аптечки у відповідність до європейських норм та стандартів.

Фото: colady


  адміністратор   20 січ. 2018 Друк Коментарі