діа-діти у Вінниці фото

«Солодкі» діти Вінниці вже отримують ланцети, інсулінові шприци та інфузійні набори

22 серпня 2018, 13:34

Також мають змогу 4 рази на рік пройти безкоштовне лабораторне дослідження на визначення глікозильованого гемоглобіну

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Солодкі» діти Вінниці вже отримують ланцети, інсулінові шприци та інфузійні набори

  Vlasno.info   Коментарі

Біль, відчай, непосильний фінансовий тягар та байдужість держави змусили батьків «солодких» дітей прийти під стіни мерії. Та почати оббивати пороги владних кабінетів Вінницької міської ради. Шлях, який довелося їм пройти, виявився нелегким, тривалим, але досить результативним.

Першим кроком стало подане батьками колективне звернення до міського голови Сергія Моргунова з проханням про допомогу діа-дітям. Наступним – розміщене на сайті місцевих петицій звернення до влади з проханням про розробку програми фінансування на придбання медичних засобів за рахунок місцевого бюджету. Петиція всього лише за три дні набрало 394 підписів з 350 необхідних. Далі батьки наважились вийти з дітьми на мітинг під стіни мерії і ще раз заявити про свої потреби. З цього моменту влада побачила, що проблема дійсно існує, зрозуміла її масштаб, відчула наполегливість батьків та біль дітей і почала приймати кроки для вирішення питання.

dia-dity-u-Vinnyci -2

В квітні ініціативну групу батьків запросили на зустріч з постійною комісією міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення. Там батьків повідомили про розробку проекту рішення щодо підтримки дітей з діабетом. Зазначили, що його подали на розгляд до виконавчого комітету міської ради. Потім ініціативну групу батьків запросили на зустріч з очільником міста Сергієм Могруновим. Він особисто вислухав батьків, розповів, які кроки може зробити міська влада для розв'язання проблеми, що склалася. Обіцяв в подальшому тримати це питання під власним контролем, усіляко сприяти покращенню здоров'я 110 діа-дітей свого міста. Також дав надію батькам на допомогу у придбанні для дітей інсулінових помп, які є вкрай важливими і необхідними помічниками у інсулінозалежному діабеті, оскільки імітують роботу здорової підшлунковою залози. На сесії міської ради прийняли рішення про затвердження внесених змін до програми «Здоров'я вінничан 2017-2020». Також виділили фінансування на потреби дітей з діабетом у розмірі 1 млн. 133 тис. грн.

Далі був тривалий етап тендерних закупівель необхідних витратних матеріалів. І, нарешті, довгоочікуваний результат!

dia-dity-u-Vinnyci -3

На сьогоднішній день кожна «солодка» дитина Вінниці в Центрі матері та дитини щомісячно отримує ланцети для проколу пальчиків, інсулінові шприци чи голки для інсулінових шприц-ручок (за вибором батьків), інфузійні набори для інсулінових помп. Також має змогу 4 рази на рік пройти безкоштовне лабораторне дослідження на визначення глікозильованого гемоглобіну.

– Ми щиро вдячні місцевій влад за небайдуже, уважне та милосердне ставлення до наших дітей, їх болю та щоденних потреб. Для сімей, які виховують дитину з діабетом, ваше чуйне ставлення та виділена допомога є надзвичайно важливою підтримкою, – дякують батьки. – Бажаємо усім добродійникам міцного здоров'я, невичерпної енергії, натхнення та процвітання. Дуже сподіваємось на нашу подальшу тісну співпрацю і досягнення ще більших результатів заради здоров'я!

Олеся Файденко, мати «солодкої» донечки

Фото надані Олесею Файденко


  Vlasno.info   22 серп. 2018 Друк Коментарі