В Україні суперфуди лише нещодавно почали набувати популярності

Уляна Супрун розвінчала черговий міф про харчування

19 вересня 2018, 22:32

В Україні суперфуди лише нещодавно почали набувати популярності

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Уляна Супрун розвінчала черговий міф про харчування

  адміністратор   Коментарі

Суперфуди - це продукти, які відзначаються високою концентрацією поживних речовин та збагачені великою кількістю мікроелементів, вітамінів та мінералів. Зазвичай це екзотичні фрукти, овочі, ягоди, насіння чи зерна, які начебто здатні принести величезну користь для здоров'я. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на prm.ua.

Науковці ж стверджують, що цінність цих продуктів значно перевищена, а їх виробники використовують маркетингові хитрощі за для збільшення прибутків, зазначає Супрун.

Тимчасовий виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала черговий міф.

"Ідея, що деякі харчові продукти можуть мати величезну користь чи сприяти швидкому схудненню, часом виглядає дуже привабливою. Це часто змушує людей витрачати великі кошти на певні популярні продукти, користь від яких не завжди є настільки унікальною, як стверджують її популяризатори. До таких продуктів відносяться й так звані суперфуди, - зауважила вона.

Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA) переглянуло дослідження щодо поживності таких продуктів та не знайшло настільки реальних доказів їх користі для здоров'я, як стверджують їх виробники. Так, наприклад, Cancer Research UK зазначає, що поки існує мало наукових доказів, що саме ці продукти здатні зменшувати ризики появи онкологічних захворювань. Втім, виробники суперфудів часто наголошують, що це навпаки.

За її словами попит на такі корисні продукти зростає глобально у великих темпах. За даними одного з досліджень, у світі з 2011 по 2015 роки попит на супер-їжу зріс на 202%.

В Україні суперфуди лише нещодавно почали набувати популярності. На полицях у магазинах можна побачити продукти з екзотичними назвами, наприклад, ягоди годжі, чіа, кіноа, спіруліна чи фізаліс. Деякі з них справді мають високу поживність, вміст вітамінів та мінералів та є потенційно корисними. Втім, не можна стверджувати, що вони мають беззаперечну користь для всіх.

"Тому якщо ви вирішили додати до свого раціону щось нове та екзотичне - будьте уважні. Варто зважати на те, що продукти, які називаються суперфудом, не завжди мають очікувану поживну цінність, а для когось можуть бути навіть протипоказані. Краще проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб уникнути будь-яких ризиків для здоров'я", - наголосила Супрун.

Читайте також: ТОП-5 розсадників бактерій : як уникнути.

 

Фото: prm.ua

 


  адміністратор   19 вер. 2018 Друк Коментарі