хірургічний корпус Пироговки у Вінниці фото

«Медсестри їдуть на роботу за кордон» – вінницький депутат

26 вересня 2018, 13:34

У надсучасній вінницькій лікарні не вистачає медперсоналу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Медсестри їдуть на роботу за кордон» – вінницький депутат

    Коментарі

На нестачу медичного персоналу скаржився вчора колегам депутат Вінницької облради Ярослав Хребтій. Депутати якраз оглядали хірургічний корпус Вінницької обласної лікарні імені Пирогова, де він працює заступником головного лікаря по організації хірургічної допомоги, повідомляє Vlasno.info.

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 3 1

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 9 1

– Корпус відкрили на початку вересня. Закупили найсучасніше обладнання. Робимо складні операції. У штаті працює багато молодих лікарів, які проходять стажування в найкращих клініках Європи і світу. За масштабами наша хірургія є однією з найбільших в Україні. Більше лише "Охматдит", – говорить він. – Проте маємо велику проблему із середнім медичним персоналом. Адже зарплати у них невеликі, тому є суттєвий відтік кваліфікованих кадрів за кордон. Або ж вони переходять працювати у приватні клініки. Платимо медсестрам по півтори ставки, але після всіх відрахувань все одно залишається трохи більше мінімальної зарплати.

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 2 1

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 7 1

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 5 1

Цю ж проблему під час президії облради озвучив й головний лікар "Пироговки" Олександр Жупанов:

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 12 1

– Будемо просити у депутатів виділити додаткове фінансування на зарплату медичному персоналу. Інакше у надсучасному корпусі на найновішому обладнанні не буде кому працювати.

У хірургічному корпусі знаходиться 13 операційних, 20 стаціонарних відділень. Штат відділення сягає близько 1500 медичних працівників. Палати теж обладнанні за останніми тенденціями в медицині. Одночасно тут може лікуватися 225 пацієнтів.

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 11 1

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 8 1

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 10 1

– Приїжджають до нас не лише вінничани. Приймаємо пацієнтів зі всієї України. Звісно, тоді вони лікуються за власний кошт, – зазначає Ярослав Хребтій. – На майбутнє плануємо розширювати спектр послуг та географію. Коли реформа торкнеться третинної ланки медицини, ми взагалі не будемо прив'язані до області. Будемо зацікавлені у тому, щоб до нас приїжджало якмога більше пацієнтів. Тоді зможемо заробляти достатньо, щоб підвищити зарплату лікарям та медсестрам. Але це буде лише у 2020 році. Тому зараз потрібно втримати медичний персонал завдяки додатковому фінансуванню.

За його словами, загалом на хірургічний корпус вже витрачено близько 900 мільйонів гривень.

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 4 1

hirurgichnyy-korpus-Pirogovky 6 1


Читайте також: в одній з вінницьких лікарень з'явились нові послуги

Фото: Тетяна Щербатюк