Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 28 листопада

Уряд прийняв постанову «Про утворення Електронного реєстру листків непрацездатності»

28 листопада 2018, 15:34

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 28 листопада

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Уряд прийняв постанову «Про утворення Електронного реєстру листків непрацездатності»

  адміністратор   Коментарі

В Україні створюється Електронний реєстр листків непрацездатності, що діятиме на базі Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Укрінформ.

"28 листопада уряд прийняв постанову Кабінету міністрів України „Про утворення Електронного реєстру листків непрацездатності", якою передбачено утворення Електронного реєстру листків непрацездатності як системи накопичення, зберігання та використання інформації про видані, продовжені та обліковані листки непрацездатності з використанням інформаційної інфраструктури Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з цим нормативним актом центральні органи виконавчої влади разом із Фондом соціального страхування України мають розробити і подати до 1 лютого 2019 року на розгляд Кабінету міністрів проект положення про Електронний реєстр листків непрацездатності та забезпечити технічні можливості, необхідні для його функціонування.

Як повідомляв Укрінформ, концепція електронного реєстру листків непрацездатності передбачає можливість для лікаря оформити електронний листок непрацездатності з будь-якого засобу інформатизації (комп'ютер, планшет, смартфон). Вхід лікаря до особистого кабінету в системі реєстру буде аналогічним системі банку Приват 24. У реєстрі буде відображатися час видачі листка непрацездатності, заклад охорони здоров'я та лікар.

Читайте також: Вінничанам робили безкоштовний аналіз на цукор.

 

Фото: mena-rada.gov.ua

 


  адміністратор   28 лист. 2018 Друк Коментарі