Зимові купання відбудуться на пляжі «Хімік»

Вінничан запрошують зловити ейфорію від занурення в ополонку

28 грудня 2018, 12:35

Зимові купання відбудуться на пляжі «Хімік»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничан запрошують зловити ейфорію від занурення в ополонку

  адміністратор   Коментарі

29 грудня о 10:30 на пляжі «Хімік» у Вінниці відбудуться зимові купання в ополонці. Загартуватись та оздоровитись запрошують всіх вінничан. Про це з посиланням на сторінку Організація Лютич у Facebook, повідомляє Vlasno.info.

Як зазначають організатори, цілющі властивості холодної води помітили ще за язичницьких часів, коли купались у холодному ставку чи озері. З того часу на березі водойм облаштовували лазні.

Зимове купання найпопулярніше у Фінляндії, де воно пов'язано з культурою та поширенням сауни/лазні. Натомість у Китаї цей вид загартовування став національним видом спорту.

Якщо в Україні, Польщі та Росії тих, хто займається зимовим плаванням називають «моржами» то, у Фінляндії це «видри», «нерпи» й «тюлені», у Північній Америці — «білі ведмеді».

Любителі зимового плавання переконанні, що це чудовий спосіб загартувати організм , позбавити його від всіляких простудних захворювань. Занурення в ополонку допомагає позбутися багатьох хронічних захворювань, зміцнює імунітет, допомагає регулювати вагу. Худі його набирають, повні втрачають. «Моржі» відзначають, що моржування зміцнює силу духу, змушує повірити в себе, мобілізує внутрішні резерви на виконання важких завдань і досягнення поставлених цілей, покращує сон, зміцнює нерви, дарує море позитиву. Неоціненна його користь і для немолодих людей, тому що плавання в зимовий період має неймовірний ефект омолодження.

Занурюватись у холодну воду чи ні, вирішувати вам. Пропонуємо ознайомитись з основними правилами зимового купання:

  • Розігріти м'язи перед купанням.
  • Не йти до ополонки одразу після лазні, дати тілу трохи охолонути.
  • Вперше перебувати у холодній воді лише кілька секунд.
  • Перші кілька разів холодна вода може короткочасно й сильно порушити дихання (холодовий спазм), але це проходить.
  • Після купання й лазні слід тепло одягатись.
  • До ополонки не можна йти хворим чи на підпитку.
  • Час перебування в ополонці, кількість купань, а також чи користуватись лазнею до/після купання є особистим вибором кожного.
  • Діти також можуть займатись зимовим плаванням.
  • Всі наслідки зимового купання є індивідуальними.

«Ці 30 секунд позбавлять вас від старого тіла, болю, нудьги, депресії та безсоння. Після обмивання в холодній воді, ви отримаєте нову філософію. Головне – подолати страх і тоді вода подарує вам нове життя, красу і здоров'я. Ейфорія, яка настає після купання, схожа на «наркоманський прихід». Все із-за того, що у величезній кількості виробляються гормони радості», - зазначають організатори.

Читайте також: На Рівненщині жінка народила 18-ту дитину.

 

 

Фото: epochtimes.com.ua


  адміністратор   28 груд. 2018 Друк Коментарі