Кошти терміново перенаправили на ремонт дитячого садочка

На Вінниччині через пожежу в Одеському коледжі відтермінували капремонт аварійного ФАПу

02 серпня 2020, 08:30

Кошти терміново перенаправили на ремонт дитячого садочка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині через пожежу в Одеському коледжі відтермінували капремонт аварійного ФАПу

    Коментарі

Через пожежу в Одеському коледжі, в якій загинуло 16 людей, капітальний ремонт аварійного фельдшерсько-акушерського пункту в селі Кальник Дашівської ОТГ відтерміновується, повідомляє Vlasno.info.

Кошти, які передбачалися на капітальний ремонт ФАПу в селі Кальник, перенаправили на тамтешній дитячий садок. Через пожежу в Одесі четвертого грудня минулого року, наслідком якої стала загибель 16 людей, усі заклади освітянського профілю пройшли перевірку на дотримання належних протипожежних умов. У ході перевірки було виявлено, що дошкільний навчальний заклад в селі Кальник не відповідає багатьом протипожежним нормам, тому заклад було зачинено.

"До нас надійшло дуже багато приписів, у яких і вимога закрити дошкільний навчальний заклад. Якщо ми не виконаємо вимоги пожежних служб, ми не відкриємо садочок, що спричинить соціальний вибух", - каже голова Дашівської ОТГ Сергій Тітаренко.

Кошти, заплановані на ремонт ФАПу, було вирішено перенаправити на будівництво нової модульної котельні в дитячому садочку. На сьогодні стара котельня, яка будувалася ще в середині минулого століття, знаходиться у підвальному приміщенні, що є суворим порушенням протипожежної безпеки. Також планується відремонтувати горище та встановити сигналізацію. Вартість робіт становить більше мільйона гривень, а тендер вже оголосять найближчим часом.

Водночас ФАП у селі Кальник планують капітально відремонтувати вже у 2021 році. За словами Сергія Тітаренко, на наступний рік це першочергова задача. Зараз фельдшерсько-акушерський пункт в аварійному стані: фундамент просів, а по стінах пішли тріщини.

Поряд з цим, перед головним лікарем Дашівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, до структури якої належить Кальницький ФАП, поставлена задача поточного року зробити хоча б косметичний ремонт приміщення пункту. Зрозуміло, що проблему це не вирішить, адже для того щоб врятувати будівлю її треба наново будувати, а це неабиякі гроші.

"Там потрібно підсилювати фундамент, фактично робити новий фасад та утеплення, повністю замінити дах, проводити капітальні зовнішні та внутрішні роботи. Орієнтовно на це потрібно біля одного мільйона гривень", - каже голова Дашівської ОТГ.

Будівля Кальницького ФАПу була побудована в середині 80-х років минулого століття. Відтоді капітальний ремонт там не проводився. На сьогодні ФАП з трьома працівниками медичного персоналу продовжує свою діяльність, "забезпечуючи" послугами 1200 жителів Кальницької громади.

116327766 3073468859375650 6455144923716752730 n116387470 3073467726042430 3976564679143814963 n

Читайте також: У Піщанці тепер можуть самостійно діагностувати COVID-19.

Фото: з відкритих джерел