Міська влада підтвердила незаконність

Незаконне будівництво триває: вінницька влада не спроможна зупинити «Особняк лікаря Вілінського»

05 жовтня 2018, 10:12

Міська влада підтвердила незаконність

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Незаконне будівництво триває: вінницька влада не спроможна зупинити «Особняк лікаря Вілінського»

  адміністратор   Додати коментар


На початку літа 2018 року у самому серці Вінниці, на Європейській площі, високим парканом оточили дореволюційний будинок, повідомляє Vlasno.info з посиланням на Вінницьку агенцію журналістських розслідувань

Це пам'ятник архітектури місцевого значення «Особняк лікаря Вілінського» на вулиці Грушевського, 30. Вінничанам відомий цей будинок тим, що тут у травні 1919 року розмістилась перша експозиція краєзнавчого музею. Паспорта об'єкту будівництва немає, на паркані лише вказано, що тут незабаром буде ресторан «Rich». Місцева влада офіційно заявляє, що будівництво незаконне, але нічого не робить, щоб зупинити будівельні роботи. Хто саме будує ресторан – досі невідомо. Відомо, що половина особняка лікаря Вілінського належить депутату Вінницької міської ради Олександру Дану.

 

Як тільки почалось будівництво жителі міста постійно обурювались у соціальних мережах. 

Проте окрім слів на Фейсбуці більше нічого нет було. Ніхто не намагався захистити мешканців.

16 серпня з'явилась петиція стосовно заборони зміни фасадів будівель. Люди проголосували, петиція мала 368 голосів (для підтримки достатньо було 350).

Департамент архітектури та містобудування міської ради 7 серпня направив листа замовнику будівництва з наступними вимогами:

Розробити з урахуванням проектної пропозиції впорядкування літніх майданчиків по вул. Грушевського (її можна отримати в департаменті архітектури та містобудування) та погодити належним чином проектну документацію на критий літній майданчик по вул. Грушевського, біля буд. № 30; отримати письмовий дозвіл управління культури і мистецтв Вінницької ОДА.

Це перший зафіксований нами факт, коли вінницька влада відкрито та офіційно каже, що будівництво незаконне.

– Тут немає нічого дивного. Вони то написали, що незаконно, але насправді нічого не роблять. З їх відповіді виходить, що вони узаконюють будівництво, де вказують, що звернулись до замовника будівництва з вимогою оформити документи. Така схема, майже, чесна. Міська влада дізнались про незаконне будівництво та видала вимогу ліквідувати порушення, – говорить київський експерт у сфері будівництва Георгій Могильний.

Це чимось схоже на ситуацію у Києві. Міський голова Віталій Кличко неодноразово казав, що якщо забудовник встиг збудувати три поверха, то ми будемо з ним домовлятись. Тому столичні забудовники намагаються як найшвидше збудувати три поверха, щоб не було у них проблем.

– Почалося це десь з літа 2015 року. Віталій Кличко постійно повторював цю фразу, а його заступники офіційно підтверджували. Вказувалось це також на сайті Київської міської державної адміністрації, – додав Георгій Могильний.
За інформацією Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, будинок на вулиці Грушевського, 30 має двох співвласників: депутат Вінницької міської ради Олександр Дан та Тетяна Немировська. Тетяна Немировська за інформацією аналітичної системи YouControl разом зі своїм чоловіком є кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Акцент-Інвест». Основний вид діяльності компанії: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, підприємству належать нежитлові приміщення за адресами: вулиця 600-річчя 17Г та 17Ж – 4614,9 та 678,3 квадратних метрів. Це сусідні будівлі з ТРЦ «Мегамолл», власник якого депутат Вінницької міської ради Андрій Андреєв.

Читайте також: Екс-працівник посольства намагався привласнити собі 1,5 мільйон гривень.

 

 

Фото: vajr.info


  адміністратор   05 жовт. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення